Dakon dua plus 24ck - teče z čerpadla

Autor: Ales Michalek
Datum: 01.01.2012 15:23
uživatel: 108100

Zdravím vás všechny,
mám následující problém s uvedeným kotlem. Včera začala unikat voda v okolí čerpadla, z počátku velmi nenápadně pár kapek a následně samozřejmě s větší intenzitou. Nyní je to tak, že tlak klesá z hodnoty 1,5 na 0,5 během tří hodin a musím dopouštět. Z počátku jsem si myslel, že teče z převlečné matice, ale je to čerpadlo. Nejsem v tom moc zběhnutý, ale předpokládám, že by to mohlo být pouze těstení? A nebo podobný problém může souviset s něčím jiným.

Zítra se mi na to přijde někdo podívat, ale samozřejmě by mě zajímalo, na co se připravit. Chtěl jsem také poprosit, zda nemáte kontakt na někoho spolehlivého z Plzně a okolí na revizi, kontrolu a opravy - přistěhovali jsme se nedávno a tak než začne pořádná zima.

Díky,
AM

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Ales Michalek01.01.2012 16:01
Vladimír Křen01.01.2012 15:49

Datum: 01.01.2012 15:49 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100035
reakce na ...
Kupte nové čerpadlo a máte zase na hodně let vystaráno. Zpravidla nejdííve odchází ložiska a následně se prodře vnitřní těleso (obal rotoru). Platit nějakou návštěvu, případnou opravu s nejistým výsledkem za to nestojí. Čerpadlo je dnes spotřební materiál a nikdo to neopravuje.

Autor: Ales Michalek
Datum: 01.01.2012 16:01 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108100
reakce na ...
Než přijde nové čerpadlo - předpokládám pár dní potrvá - lze topit s takovým čerpadlem? Jde mi o to, abych nějakým způsobem nepoškodil kotel/systém a neudělal větší škodu.

Koukal jsem na čerpadlo Wilo RS15/6-3, které v kotli mám a dá se sehnat poměrně jednoduše přes internet - samozřejme nějlepší by bylo, kdybych ho sehnal v Plzni, ale to se mi zatím nedačí najít. Myslíte, že ho lze nahradit jiným bez nutnosti dalších zásahů?

Díky za odpověď :-)

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.