Audit na ohřev TUV

Autor: Miroslav Škop
Datum: 05.01.2012 09:47
uživatel: 108154

Dobrý den,
v roce 2009 nechal jsem si instalovat solární panely na ohřev TUV, asi po 2 měsících po instalaci klesal výkon panelů, montážní firma provedla opravu. V roce 2010 opět klesal výkon (za stejných podmínek, kdy se dříve voda v zásobníku nahřála na cca 70 stupňů, nyní sotva na 35 st.), firma opět provedla opravu. V loňské sezoně výkon opět klesal a solární panely jsou v podstatě nepoužitelné, neúčinné a montážní firma na reklamace nyní vůbec nereaguje. Montáž solárních panelů proto považuji za zmařenou investici.
Rád bych si nechal udělat audit účinnosti panelů, abych měl konkrétní podklady pro správní řízení s dodavatelem zařízení a s montážní firmou. Na koho se můžu obrátit?

Děkuji.
Škop

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Robert Vrána12.01.2012 19:38
Radek Moravčík12.01.2012 16:20
Miroslav Škop12.01.2012 12:24
Laďa Jaskva10.01.2012 17:41
petr kocina10.01.2012 16:54
Robert Vrána10.01.2012 09:31
Radek Moravčík09.01.2012 20:39

Datum: 10.01.2012 16:54 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105454
reakce na ...
v tomto vam zcela jiste poradi Jaskva,Saly,Tesko a hlavne Smrcka.

vas pripad je zraly na soud.
neuvedl jste typ panelů.pripadne foto a dodavatele.

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 10.01.2012 17:41 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
kocini, já solárním panelům nerozumím a nikdy jsem se o ně teoreticky nezajímal. je pravda, že jsem se o ně zajímal jako o úspoře nákladů, ale vstupní investice se mě v té době zdála vysoká. jinak jediné o co se zajímám, je tvůj duševní stav. a zdá se , že je to velmi špatné, protože na každou otázku odpovídáš, aby poradili Jaskva, Šalý, Tesko a hlavně Smrčka.
A co ten jouda v tobě, ten je už mimo hru ? už nic neví ?

Autor: Robert Vrána
Datum: 10.01.2012 09:31 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100453
reakce na ...
Jakou opravu firma poprvé na solárech provedla?

Autor: Miroslav Škop
Datum: 12.01.2012 12:24 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108154
reakce na ...
Děkuji za reakci. Při první reklamaci firma provedla záměněnu dvou teplotních čidel na solárním zásobníku, které snímají dvě různé teploty v různých místech zásobníku teplé vody. Odůvodnila to tím, že zaměněná čidla mohly mít dopad na špatně fungující elektroniku. Toto je tedy evidentně hrubá montážní chyba.

Mirek Škop

Autor: Radek Moravčík
Datum: 12.01.2012 16:20 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 103511
reakce na ...
Pokud je to jenom v čidlech a nastavení , tak by se to mělo dát lehce odstranit - čili to nemusí být nekvalitou výrobku ale spíš neznalostí. Nemontovali náhodou svůj první systém v životě?

Autor: Robert Vrána
Datum: 12.01.2012 19:38 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100453
reakce na ...
Tedy poprvé prohodili spodní čidlo s horním v bojleru, to by asi mohlo vést ke "zmatení" regulace, ale fungovalo by to od počátku až po opravu pořád stejně špatně(nebyl by důvod k postupnému snižování výkonu).

A podruhé opravili co?

Autor: Radek Moravčík
Datum: 09.01.2012 20:39 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 103511
reakce na ...
Je to ošemetná situace, protože abyste měl skutečně odborný posudek např od tzv. autorizované osoby (jsou to certifikační zkušebny, jejichž závěry platí třeba v celé EU), bude Vás to stát hodně peněz a výsledek soudu je nejistý. Je to spíš otázka pro právníka. Na Vašem místě bych se pokusil domluvit s dodavatelem, aby zařízení vzal zpět nebo postupoval v rámci reklamace. Pokud se firma zabývá soláry ve větším, zdaleka největší hrozbou by bylo její zveřejnění na netu. Tím ta firma ztratí určitě víc, než by ji stála řádná oprava. Ale pozor. Pokud Vám firma dokáže, že Vy nemáte pravdu, může zažalovat Vás . Trochu se soláry zabývám, tak mi zkuste podrobněji popsat problém na : , protože už jsem se setkal s panely, kde místo absorpční vrstvy byla pouze nějaká levná barva a pak to špatně funguje. Jinak tam může být i jiný problém, ale určitě ne neřešitelný.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.