Špatně vyvložkovaný komín - reklamace?

Autor: Kamil Novák
Datum: 06.01.2012 11:00
uživatel: 101847

Dobrý den, mám sdružený komín (2 kouřovody) a cca před 5 lety jsem jeden z nich nechal vyvložkovat flexi nerezovou trubou. Je v něm topeno uhlím. Samozřejmě jsem na to vyvložkování dostal revizi. Druhý komín nepoužívám, je standarndě zděný. Dnes tu byl na kontrole pan kominík, a tvrdí, že takto se sdružený komín nesmí vložkovat - T kus který vede do kotle na tuhá paliva není zespodu uzavřen (chybí tam dno bez otvoru a nějaký brankový díl) a nasává to tedy vzduch z druhého komínu. Zjistil to tak, že když komín čistil, saze lítali z nepoužívaného komína. Je tu prosím nějaký odborník, je to na reklamaci toto?

Děkuji

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Datum: 06.01.2012 20:39 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101847
reakce na ...
Nikdo nic neví? Doplnění dna + brankového dílu mám napsané v závadách, které musím opravit. Tudíž vyvložkování bylo provedeno špatně a revize je asi neplatná...

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.