Kondenzát v dymovode

Autor: Oliver Vagaský
Datum: 08.01.2012 15:04
uživatel: 108194

Ahojte, prosím o radu: Vzáhradnom domčeku mám šporák na pevné palivo( letná kuchyňa). Komím je mimo uvedenej miestnosti( je v exteriéri ale zastrešenom). Od šporáku do komína som spaliny viedol hrubostenným kovovým dymovodom- 1m vodorovne a 1m šikmo(45°). Pri kúrení teraz (zima) sa tvorí v uvedených rúrach (dymovodoch) kondenzát, ktorý cez spoje rúr kvapká von, rersp. vteká až do šporáka ( má horný vývod ). Napadlo mi riešenie, že urobím otvor do dymovodu ( v spodnej časti a cca 40cm od šporáka ,čo je už mimo miestnosti-kondenzát smrdí ) privarím tam nejaký kovový lievik a nechám to kvapkať do vedierka. Prosím o radu či je to dobré riešenie, resp. či existuje aj nejaké iné riešenie. Tajne dúfam že v lete sa ten kondenzát tvoriť nebude? Tiež plánujem dymovod zaizolovať minerálnou vlnou aby spaliny tak rýchlo nechladli, ale obávam sa či to bude stačiť. Vopred ďakujem za odpovede. Oliver.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.