Prutokomery

Autor: Jan Kaprhál
Datum: 08.01.2012 22:47
uživatel: 100914

Zdravim,

rozbiham prave podlahovku a trosku me znepokojuje, ze ac mam na rozdelovaci prutokomery s 5 moznymi stupni, tak i pri maximalne otevrenem kohoutu dokazu nastavit prutok jen na stupen 2. Teplotu honim zatim jen 25 stupnu.
Co muze byt spatne?
Dik

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Zobrazit všechny příspěvky zobrazuji 1 - 30 z 56   starší >>
Datum: 16.01.2012 22:02 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Tak jsem konecne nasel to regulovani prutoku pod crvenejma cepickama, nicmene se dostanu maximalne na cca 3L/min na nejkratsim okruhu, kdyz zavru ty ostatni:-( Cerpadlo ma max. prutok 3m3/hod, tzn. 50L/min, coz by melo dle meho bohate stacit. Chybu budu tedy hledat asi jinde...tedy az po kompletnim uvedeni podlahovky do plnohodnotneho bprovozu a pokud zjistim, ze mi ty max. 3L/min nestacej.

Autor: Roman Skalník
Datum: 18.01.2012 16:02 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108337
reakce na ...
Zdravím mě dělala podlahovku firma, 7 okruhů ( nasatveno od 1 do 1,5), doma teplo spíš to někdy ještě škrtím.

Autor: petr kocina
Datum: 16.01.2012 13:40 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105454
reakce na ...
trochu se nam ta diskuze zvrtla ze .-(

kazdopadne vam doporucuji filtr ktery jsem uvedl.mate v nem i super odkaleni.jen je to drazsi zalezitost (tak jsem zvedav kdy to Jaskva bude nabizet i ostatnim :-)) ).
nepredpokladam,ze do podlahy budete poustet vyssi teplotu.

Datum: 15.01.2012 10:14 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Fotogalerie:
Topeni ma nasledovny system:
AN o objemu 1000L, v ni dve topne patrony o vykonu celkem 9kW. V AN navic snek na predehrev TUV, jinak ohrivane vedle v bojleru. Za AN cerpadlo Wilo RS 25/6-3 a voda jde do dvou rozdelovacu (viz. foto 1) - prizemi a patro (patro zatim neprovozovano). Za spodnim rozdelovacem jsou okruhy: cca 3x 80m a 2x 50m. Navic je do systemu zapojen okruh z teplovodnich kamen. Neni-li proud, funguje samotizny okruh a je-li proud, je na tomto okruhu cerpadlo Wilo (stejne) plus takovej bajpas (viz. foto 2, kde jeste na spodni vetvi toho bajpasu je takova oranzova krabice s uzaviranim okruhu, coz lze provest i rucne takovou klickou...nevim jak se to jmenuje a fotku mam jen z dalky), kterej vodu zene v samostatnem okruhu dokud se neohreje a pak ji zacne michat s vodou z AN (je tam ESBE ventil)...aby do kamen nesla furt jen studena) - coz ale na muj problem ma asi pramalej vliv:-)

p. Kren: Ano, proto se zatim neuchyluji k razantnim krokum. Pockam az mi CEZ namontuje dvousazbovej elektromer a pak rozjedu topeni naplno. Uvidim jak se chova a treba zjistim, ze je mi jedno, ze prutoky muzu regulovat pouze v rozmezi 0-2 "nejakych jednotek" (uplne jistej si tema L/min nejsem), ale i tak mi to topi tak, jak potrebuju.

p.kocina: viz p. Kren

p. Jaskva: tak ten filtr tam nekde urcite je, takovyhole "odbocky" tam mam:-)

Datum: 15.01.2012 10:16 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Fotogalerie:
rozdelovac, foto 1...byla prilis velka:-(

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 15.01.2012 11:04 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Fotogalerie:
Dobrý den. Mě se zdá, že to máte až moc přečerpadlované. Netuším, proč máte na tom rozdělovači oběhové čerpadlo, když teplotu topné vody směšujete u AKU nádrže. Navíc podle fotky není zapojeno, tak se mě zdá, že to čerpadlo je jenom nějaký zkrat, který větší část topné vody vrátí hned zpět, aniž by prošla přez hadičky a topila. Nicméně podle mě máte nevhodný rozdělovač, protože Vy byste měl mít naprosto jednoduchý, bez nějakého směšování, třeba podle uvedeného obrázku.
S pozdravem Laďa

Datum: 15.01.2012 12:08 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
možná jsem to napsal neobratně,ale u aku směšuji pouze vratku do kamen.Topná do podlahy jde z vrchu nádrže přímo a směšuje se s vratnou vodou z okruhu termoventilem.

Datum: 15.01.2012 12:29 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
a fotka je z doby.kdy ještě nebylo čerpadlo připojené;-)

Autor: Honza Kopřiva
Datum: 15.01.2012 13:40 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100266
reakce na ...
Na tý fotce mě docela udivujou teploty na teploměrech. Možná je to blbě vidět.
Udělejte detailnější foto.

Datum: 15.01.2012 13:56 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
netopím ještě naplno,topná je teď 20 a vratna 19.

Autor: Vladimír Křen
Datum: 15.01.2012 12:23 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100035
reakce na ...
Tak že předpokládáte topení el. enrgií.

Datum: 15.01.2012 12:30 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
ano a podle mojí lenosti či aktivity podporované topením v kamnech

Datum: 15.01.2012 00:03 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
I pri ponechani pouze jednoho okruhu otevreneho ten prutok nejde vejs nez na tu 2ku (coz je s nejvetsi pravdepodobnosti 2L/min), takze to vypada na slaby cerpadlo:-/
Cerpadlo je Grundfos Alpha2 25-40(jede na autoadapt a i na ten svuj max. vykon 22W to pres dvojku nejde), okruhy jsou max. 80m. Je pravda, ze v projektu je Grundfos UPS 25-60, ale celej projekt nepusobil z ruznych duvodu verohodne, tak jsem to nechal na topenarich.

A chci-li si na Ladovy body, tak:

1) ucpany pri prvnim spusteni? :-( Kde ho najdu?
2) jede na max
3) tady bude nejspis jadro pudla
4) nejsou, viz. zacatek
5) mozna, nevim, jak zjistim? Nebo rovnou tu tlakovou?
6) stoprocentne ne
7) asi je to tedy globalni problem :-)

Datum: 15.01.2012 06:56 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
mam stejne obehove cerpadlo a nejdelsi okruh 86m.
obehovka nastavena na 6W - podlaha topi naprosto bez problemu.zadny prutokomery nemam.

Datum: 15.01.2012 11:26 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
no ještě sem dejte fotku toho rozdělovače ať se pán pobaví :-)

Datum: 15.01.2012 12:26 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Fotogalerie:
kocinihi zázrak

Datum: 15.01.2012 13:27 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
:-) :-)

Datum: 16.01.2012 07:38 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Fotogalerie:
to je dobre ,ze jste jej uvedl.
za par kacek hodne muziky i s cerpadlem se to da dnes poridit do 1 500kc.k cemu ty predrazeny sofistiokvany a nefunkcni nesmysly ve kterych se pak ani pes nevyzna a znacne problemy s tim maji prave odbornici aby to vubec seridili.na mem rozdelovaci neni co serizovat a funguje presne tak jak od nej pozaduji.to pochopi i male dite :-)
jen kulove ventily na vystup z podlahovky bych nedaval - jsou naprosto zbytecne.

a filtry jsem si poridil tyto - poradny a ne nejaky smejd,kde neni nic videt.
http://www.onlinekoupelny.cz/cz/vodovodni-filtry/honeywell/vodni-filtry-pro-studenou-vodu/honeywell-vodni-filtry-pro-studenou-vodu-vodni-filtr-miniplus-1-ff06-1aa-sitem.html

jsem zvedav co na tech prutokacich za par let uvidi :-)

Jaksvo a co ten vas rozdelovac nebylo by foto??

Datum: 16.01.2012 08:40 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
kocinijoudo, chceš foto s nahoře bez ? jinak já mám rozdělovač a sběrač starý 21 roků a je také dělaný samodomo
a dělali to podle náčrtu kluci vodotopoplyn. jinak mám to pozinkované a průtokoměry tam rozhodně nemám, ale před uvedením do provozu bych je býval byl ocenil. nicméně, jestli na nich za pár roků něco bude vidět je šumafuk. to už ty průtoky nastaví snad každý. nicméně dnešní profirozdělovače mají právě ty regulační prvky integrovány a jde to s nimi krásně nastavit ( u syna otázka chvilky ). já tam mám šoupátka, které mě daroval kamarád ( no neber to zadarmo ) a stojí to za prd. to ty kuláče, které jsou taky na prd, jsou podstatně lepší. co mě roky rokoucí štve, tak napojení topných trubek bylo velmi komplikované, protože ty trubky jsou velmi neohebné a nějaké samosvorné šroubení na metrické rozměry tehdy nebylo. takže než se to zatěsnilo, aby to v napojení neteklo byla Odysseia. raději se toho ani nedotýkám, pokud nemusím.

Autor: Pavel Kříž
Datum: 16.01.2012 08:54 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100055
reakce na ...
Za 1500,-? To se nedá koupit ani to čerpadlo. Tedy alespoň co já vím, protože zrovna nějaké hledám a pod cca 2500 jsem nenašel...

Datum: 16.01.2012 09:39 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den. kocini je kecálista a kouzelník Pokustón. Když se na to podívám, tak 12 kuláčů 1/2 palce po 60 = 720 Kč
2 ks kuláč 1 palec po 160 = 320 Kč
1 ks teploměr do jímky 160 Kč
1 ks Grundfos 25-60 2.500 Kč
celkem to dělá 3,690 Kč.
To železo si donese ze šrotu.
S pozdravem Laďa

Autor: bob svaton
Datum: 16.01.2012 10:00 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108292
reakce na ...
kocinova cena sedi. v hospode se vzdy kradene prodavalo za polovic

Datum: 16.01.2012 10:12 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
svaton Tesko :-)))) - klasika.zlodejny to je jeho parketa.

a rozvadec ala Jaksva s fotem neuvidime :-(

Datum: 16.01.2012 10:25 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
to neni teplomer ale tlakomer a ty coulovy kulaky do toho nepocitam.kazdy muze mit privod jiny !!
zase vedle jak ta jedle - nu coz to uz je ve vasem pripade naprosto obyvkle - proc hledat jednoduche reseni KDYZ TO JDE MAXIMALNE SLOZITE :-) - jen abych dokazal svoji pravdu - klasikaJaskva.

Datum: 16.01.2012 11:30 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
kocinijoudo, měls zrovna napsat, že jsi to všechno koupil v sekáči a mohl sis ušetřit tuto, z tvé strany klasicky demagogickou diskuzi. zde se každý zajímá o řešení odpovídající určitým parametrům. každý umí postavit z bouračky a zmastit cokoliv ze šrotu a z bazarových věcí. ale tady jsme na fóru o stavění vesměs nových domů. tak si uvědom, že každý chce použít nové, legálně koupené komponenty a ne nějaké bazarové šunty.

Datum: 16.01.2012 12:22 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
v bazaru najdete 1 200 tvarnic v jednom dni,presne narezane drevo na strechu,rovnez tak 3 300ks tasek TONDACH ENGOBA s glazurou,vnitrni dvere na miru,okna se specifickymi rozmery,folii kterou jsem uvedl,hadice na slinky,mraky kari siti ........... a to vzdy v danem kdy TO POTREBUJETE !!vy jste totalni hnup.
jak se vam libi filtry na ktere jsem vam dal odkaz - ty jsem podle vas taky ukrad - nebo jeste lepe,kazdy je nabizi v hospode :-) za par kacek.

uz jsem si na ty vase rady zvyknul - cim drazsi tim lepsi - no tak si to hlavne myslete.

ale tady jsme na fóru o stavění vesměs nových domů. - to je zajimavy a kdyz jsem rikal na TZB,ze me zajimaji jen nove domy,tak jste mi neustale prehazovali stare barabizny vcetne Teskovo barak 400m2 jak je skvely a velky :-)))))))

Datum: 16.01.2012 13:16 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
kocinijoudo, čím větší šmejd si tam dáš, tím více uštříš. tvoji politiku zde zná už naprosto každý. ale nově příchozí by to mohli brát vážně a nepřežili by ty diametrálně odlišné ceny tvoje a jejich. já jsem stavěl pouze z nových materiálů a pouze jednou mě švagr ukecal, že uspořím použitím starých cihel. nebudu to rozvádět, ale opak byl pravdou. mě je jedno kdo a za kolik postaví. ale ve finále každý nějaký materiál musi koupit a zaplatit. a většina lidí stavební materiál nakupuje ve stavebninách a ty zase v bazaru. já jsem si na stavění našel odavatele, který se stal mým kamarádem, takže to co jsi platil za " výhodné ceny za bazarové krámy" to já jsem měl za zboží 1. kvalitativní skupiny. A co se týká nějakých tvých názorů na stavby a rekonstrukce , tak tam to všechno splývá dohromady, neboť, kdyby sis po sobě něco přečetl, tak nepochopíš ani ty, co jsi napsal. každý, kdo píše o rekonstrukci, tak to v úvodu zdůrazní. takže čím kvalitnější, tím to musí být za stejnou cenu lepší a lepší. stačí dodržovat postupy a normy. a nefandi, že bych ti radil. jestli tedy nepovažuješ za radu, aby ses šel léčit.

Datum: 16.01.2012 13:37 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
a vas mozek zas nedokaze pochopit ze cely dum jsem stavel jen a jen z novych materialu a neustale mi vas spolek podsouva,ze jsem vsem ukrad a koupil v hospode.
do nove hodmu vcetne vybaveni jsem kupoval vse nove - krom mikrovlnky a TV (snad jsem na nic nezapomel).

a většina lidí stavební materiál nakupuje ve stavebninách - predstavte si,ze ja taky.jeste jsem nenasel bazar ,kde by mi dali veskery material na den kdy jej potrebuji :-) az jej najdete dejte mi laskave vedet :-)))))))))))

dodavatele jsem uvedl byl jim STAMA TEPLICE - maximalni spokojenost.zrejme jste si jej v nadlisu pasvni dum od A do Z nevsim - u vas a spolku naprosto obvykle.stejne tak jsem uvedl TC a solar.zcela urcite vam unikl i rok,kdy jsem to zverejnoval a stavba byla v prvopocatku.no co by jsme od Jaskvy chteli ze :-))))))

to já jsem měl za zboží 1. kvalitativní skupiny. - jen vase domenky a plky - fakta vcetne foto zadne !!!

kdyby sis po sobě něco přečetl, tak nepochopíš ani ty, co jsi napsal. - nemusim to cist.pamatuji co jsem psal pred lety.za to vy si nepamatujete se spolkem co jste psal pred mesicem natoz pred rokem :-(

mraky rekonstrukci mam za sebou a vse jiz bylo receno - proto me nezajimaji.casem k tomu taky dojdes, jen nekomu to dele trva :-)

Jaksvo Jaksvo - uz jsi vazne nad tim hrobem.

Datum: 16.01.2012 10:10 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
tady mate treba 60-tku.
kupoval jsem ji pred necelym mesicem - digitalni za 1 000kc.
http://aukro.cz/obehove-tepelne-cerpadlo-grundfos-ups-25-60-i2052896834.html
http://aukro.cz/listing.php/search?string=grundfos&category=8532

za stejnou cenu koupite i 40-tku.

na aukru se daji sehnat dobry veci za smesny penize.

pro ty ostatni - vsichni kradou jen ten blbej kocina NE !!!jen ví kde ma hledat na rozdil od radoby chytraků !!!!!!!

Autor: bob svaton
Datum: 16.01.2012 10:22 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108292
reakce na ...
jo ty ctyri mesice behu jsou u toho prvniho velice duveryhodne.

zobrazuji 1 - 30 z 56   starší >>
odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.