RI-okna

Autor: Jakub Míša
Datum: 10.01.2012 09:09
uživatel: 102485

Hezký den,

máte prosím někdo zkušenosti s firmou RI-okna za poslední cca 1 rok? Případně i zkušenost s pobočkou v Novém Jičíně. Na fóru jsem pár informací našel, ale všechny jsou staré min. 1-2 roky a za tu dobu se může hodně změnit.

Máme vybrán profil Salamander Streamline Elegant 7-komorový a RI-okna jsme vybrali hlavně z důvodu, že je nevyrábí v Polsku, ale přímo v Bzenci (třeba oproti Mackovi). Profil se nám pro naši stavbu zdá dostatečný.

Vzhledem k investici nechci nic uspěchat a raději se vyhnout případným problémům předem. Díky.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
petra fenclová20.02.2012 21:58
Petr Lukáš17.02.2012 17:51
František Grmela17.02.2012 12:51
Petr Sláma11.02.2012 20:56
Laďa Jaskva10.01.2012 10:11

Datum: 20.02.2012 21:58 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108895
reakce na ...
Zdravím - nám RI dělali okna na celém domě zakázka cca za 1.500.000 montovali je ,,naši,, chlapci v čele s panem Cibulkou a mohu jen doporučit :-) Bylo to ovšem před 5ti lety a v Praze, ale zkušenosti jsou velice kladné i na servis. Shodou okolností jsem dneska zaslechla rozhovor pracovníků tuším, že oknoplastik - jestli ten salamandr je barva oken :-D takže souhlas s tím, že pokud to montují nezaškolení pracovníci, kteří ani netuší co je salamadr, tak je výrobek ať už sebelépe vyrobený poloviční práce díky montáži :-(

Autor: Petr Lukáš
Datum: 17.02.2012 17:51 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100652
reakce na ...
V baráku mám všechna okna od RI. Krom těch v technickém přízemí, tam jsou ještě původní dvojitá dřevěná.

Autor: František Grmela
Datum: 17.02.2012 12:51 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108831
reakce na ...
V létě jsme RI okna nechali namontovat. Vybrali jsme Salamander BluEvolution Elegant a jsme s nimi velmi spokojeni. V uplynulých největších mrazech se pravda dole sklo lehce zamlžilo, vytvořil se asi pětimilimetrový pásek rosy. Jinak ale okna těsní a izolují tak dobře, že se někdy dokonce zvenčí objeví jinovatka.
Co ovšem můžu velmi doporučit, jsou ty jejich integrované žaluzie. Už žádné otírání prachu. Firmu jsme měli z Konice. Co slíbili, to udělali, reklamaci jednoho trojskla (bylo zevnitř něčím potečené, všimli jsme si toho až ve večerním osvětlení) vyřídili bez problémů a ještě nám to vadné zbylo do rezervy. Po pár měsících nám všechny okna přijeli znovu seřídit.

Autor: Petr Sláma
Datum: 11.02.2012 20:56 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108231
reakce na ...
Od RI-okna máme na chatě plastové asi 8ks a pohoda. Práci odvedli rychle a dobře, reklamačku (kaz ve skle) taky zvládli v pohodě. Možná z části proto, že v "naší" pobočce pracuje známý... Po roce a půl jsme s okny spokojeni. I v těchto mrazech, kdy na Jesenicku -25 není žádná zima, jsou v pořádku.

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 10.01.2012 10:11 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Zkušenosti s okny sice nemám, ale ve Bzenci jsou 3 firmy, které plastová okna vyrábí. A všechny je vyrábí ve Bzenci, tudíž si velmi intenzivně konkurují. Já jsem původně měl za favorita RI, protože sousedka tam dělala na obchodním a dohodila by mě dobrou cenu. Ale nakonec jsem se zhlédl v profilu Trocal 88 od Decra Bzenec. Nicméně i velmi kvalitní okna, z velmi kvalitních profilů, s velmi kvalitními skly, totálně zabije jouda, který je špatně nainstaluje. Takže jedna polovina úspěchu je výběr profilu a výrobce a druhá polovina je výběr montážní firmy. A to už neumím ani poradit, natož doporučit.
S pozdravem Laďa

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.