Autor: Matej Horacek Datum: 11.01.2012 09:13 | uživatel: 108242
| Dobry den, Letos se cystam zacit stavet NED a resim problem ktery mam s obecnim uradem. Chce vybudovat v Libni u Libere (kde mam pozemek) typickou stredoceskou vesnici (jak mi rekl vedouci stavebniho odboru) a muj dum s pultovou strechou v nizkoenergetickem standardu jim do toho nejak nezapada z jednoho duvou - strecha. Kdyz jsem studoval uzemni plan (http://www.liber.cz/soubory/8256/0_OPR_Text_UP_Libre%20final.pdf - strana 18), ktery byl schvalen az po tom co jsem pozemek koupil, zjistil jsem ze neupravuje nic o tom jaky by mel byt typ strechy jen uvadi doporuceni (ne narizeni) na sklon mezi 28-45 stupni. V mem projektu mam zatim 8 stupnu. Kdyz jsem si nechal predelat projekt z pultove na sedlovou trechu tak to sice nebylo uplne spatny ale nebylo to to co se mi s manzelkou libilo. Nekolik lidi nezavisle na sobe mi reklo ze se toho bat nemusim ze pokud je to takhle, ne striktne, napsane v uzmenim planu tak i kdyz mi to obec naschvali a tudiz ani stavebni urad v Dolnich Brezanech necha se odvolat vyssi instance to vetsinou v takovem pripade schavli (pokud to opravdu neni v rozporu s UP). Nemate nahodou zkusenosti s podobnym problemem? Myslite ze je realne dosahnout sveho a dostat stavebni povoleni na muj dum? rikal jsem si ze asi neni nejlepsi jit proti obci, ale na druhou stranu je pak uz moc k nicemu potrebovat nebudu (pokud nebudu chtit dalsi povoleni na cokoliv) a nerad bych si do konce zivota rikal ze muj dum mohl vypadat jinak ale kvuli zastupitelstvu obce (ktery uz tam za par let byt ani nemusi) nevypada..
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Hříbal Tomáš Datum: 21.02.2012 22:20 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 103424 reakce na ... | Lze si predbezne podat zadost na stavebnim urade: ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI, kde se SU musi vyjadrit do 30 dnu. Tato informace je platna 1 rok a lze ji vyuzit dale pro uzemni rozhodnuti, ohlaseni stavby ci stavebni povoleni. Resim podobny problem, pricemz se to nezamlouva ani SU ani obci. SU mi jiz vydal uzemne planovaci informaci, kde mi potvrdil, ze dum a jeho umisteni neni v rozporu s uzemnim planem, nicmene tam urednice pridala svuj nazor, ze se ji to nelibi a poslala kopii rovnez na obec. Obec se toho chytila a bude projednavat na zastupitelstvu. Tak cekam na vysledek.
|
|
 | Autor: Oliver Znusinudle Datum: 22.02.2012 08:07 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100424 reakce na ... | úřednice tam klidně může připsat, že cisařpánjevůl a co z toho? Kopii může poslat třeba přednostovi stanice a co z toho? Asi si paní úřednice dělá, co chce. Možná bych podal podnět nadřízenemu orgánu, zda ta úřednice nepřekračuje své pravomoci.
|
|
Autor: Oliver Znusinudle Datum: 11.01.2012 11:36 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100424 reakce na ... | Situace se má tak: Vy podáte na stavebním úřadě žádost o územní rozhodnutí a stavební úřad buď vydá územní rozhodnutí (když bude soulad s územním plánem, dům bude možné připojit na inž. sítě atd.) nebo nevydá (pak to musí zdůvodnit). Obec v této fázi do toho nemůže vnášet nějaké námitky). No a pak budete žádat o stavební povolení a opět bud Stavební úřad povolí nebo ne. Obec by mohla být účastníkem řízení např. jako majitel sousedních pozemků. Bude-li mít nějaké námitky, rozhodne stav. úřad zad jsou oprávně né či nikoliv. Proti rozhodnutí Stav. úřadu se případně můžete odvolat u nadřízeného orgánu (kraj. úřad). Moc prostoru proto, že se někomu nelíbí tvar střechy tam myslím neni. Nebo to vidíte jinak?
|
|
| |
 | Autor: Oliver Znusinudle Datum: 12.01.2012 07:46 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100424 reakce na ... | rodinný dům určitě na územní rozhodnutí (pokud již není vydané např. společně peo celou skupinu domů). Možné je ovšem sloučené řízení (územní rozhodnutí + stavební povolení), to ale záleží na stavebním úřadu jakou alternativu zvolí.
|
|