Autor: Jan Jezbera Datum: 16.01.2012 10:23 | uživatel: 108303
| Dobry den, Vim, ze toto tema se tady rozebiralo mnohokrat. Problem u mne je ze relativni vlhkost v dome je 35-45%, coz je zcela urcite v norme. Presto z oken tece vysrazena voda jiz pri cca 5°C venku, ted pri nizssich teplotach je to mnohem horsi. Jedna se o izolacni dvojskla s nerez rameckem, starsiho data vyroby (1993, plast. Diky za radu. JJ.
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Martin Vybíral Datum: 19.02.2012 21:40 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104368 reakce na ... | Dobry den.Mam nove okna dvojsklo plnene argonem,ale nevim jakej mam ramecek asi hlinik.Vetram 3krat dene teplota v mistnosti kolem 21 a 22 stupnu vlhkost do 50procent.Topeni podlahove.V mrazech -16stupnu mi tekla voda z oken na parapety.Meril jsem teplotu skel a pri -10stupnu venku mel spodek okna sklenene tabulky 8stupnu.Firma co mi okna prodala mi tvrdi ze spatne vetram.Ja si myslim ze je spatnej ramecek .
|
|
Autor: Jiri Hrebacka Datum: 19.02.2012 19:10 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 103846 reakce na ... | Ještě mě napadlo, že za těch 15 let máte vymačkané těsnění na rámech oken. Zjistil jsem na svých oknech to samé. Po 15 letech bylo těsnění v takovém stavu, že už nešlo a nepomohlo ani seštelování přitahovacích profilů v okně.
|
|
Autor: Petr Zíka Datum: 16.01.2012 21:37 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100057 reakce na ... | Něco máte špatně. Při 20°C a vlhkosti 40% obsahuje vzduch 6 gramů vody na kubík. Aby relativní vlhkost takového vzduchu dosáhla 100% (a voda začala kondenzovat), musí se vzduch ochladit na 6°C (viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Feuchte_Luft_h-x-Dia.jpg ). Tedy: Buďto Vaše okna neizolují vůbec (profukují?), nebo nemáte vlhkost 40%, nebo ta Vaše vlhkost 40% je při teplotě podstatně vyšší, než 20°C.
|
|
 | Autor: Jan Jezbera Datum: 17.01.2012 09:23 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108303 reakce na ... | Relativni vlhkost se opravdu pohybuje mezi 35-45%, to mam nezavisle zmereno. Fakt je, ze okna jsou ted opravdu hodne studena (nemeril jsem), v lete zase jakmile na ne posviti slunce tak se rychle rozpali. Profukovani (myslite kolem ramu?) asi nebude problem, tesneni jsem dal nova. Rosi se i pevna okna, ktera se neotviraji. Teplota je 21.5-22°C. JJ.
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 17.01.2012 11:15 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | o izolacni dvouskla se rozhodne nejedna.je nemozne aby se vam pri vami uvedene teplote rosila. vidim to na vymenu skel a bude po problemu.
|
|
 | Autor: Bohuslav Vintr Datum: 17.01.2012 11:16 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100268 reakce na ... | Múžete zkusit změřit povrchovou teplotu v místě kondenzace. Podle data výroby se nejspíše jedná o dvojskla, která nebyla plněna plynem, ani vakuována a na sklech není tepelněodrazná vrstva. Taková dvojskla mají pararmetry běžného zdvojeného zasklení. V blízkosti rámečku dokonce horší, protože kov (jakýkolic) je mnohem lepší vodič tepla, než dřevo u klasických zdvojených oken.
|
|