vzdálenost nové komunikace od stávající studny

Autor: Stanislav Sosnovec
Datum: 17.01.2012 08:08
uživatel: 108312

Dobrý den,
mám dotaz ohledně vzdálenosti nové komunikace u mé stávající studny.
V současné době vede k mému domu silnice ( položený asfaltový pás na troše kamení) o šíři cca 2 metry a končí před mým domem a dále vede jen vyjetá nezpevněná cesta - dále je jen fotbalové hříště a pole.
Nyní chce obec s investorem dále protáhnout dvouproudou silnici - pro cca 20 pozemků nyní + další do budoucna.
Mám obavy,že nová silnice - bude od mé studny 2 metry - mi znečistí pitnou vodu.
Sklon silnice cca 200metrů bude mít sklon k mému domu a rygol - škarpa bude ještě mezi silnicí a mou studnou - tedy metr od studny. ( veškerá voda ze silnice půjde kolem mé studny).
Obecní i stavební úřad se hájí tím, že studna musí být od silnice 20metrů ,ale opačně to neplatí - tedy, že silnice nemusí být od stávající nové studny v určité vzdálenosti.
Bohužel k tomuto nemohu nikde nalézt informace...

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Jan Krejčí19.01.2012 17:08
Stanislav Sosnovec18.01.2012 07:46
melkor unlimited18.01.2012 07:31

Datum: 18.01.2012 07:46 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108312
reakce na ...
Bohužel mi bylo řečeno, že není vyhlášeno žádné ochranné pásmo study, protože by to tam výslovně muselo být napsáno - výslovně napsáno čeho konkrétního se ochranné pásmo týká.
A žádné ochranné pásmo, že vyhlášené nemáme.
Bohužel se ale nikde také neuvádí to - že silnice má být cca 200metrů dlohá se směrem spádu k naší studni.

Je tedy nějaké všeobecné pásmo studny?
Já mám jen nějakou starou tabulku, kde se je psáno 10 metrů pro mé stavby a podobně a 20 metrů ochranného pásma pro cizí a veřejné stavby - ( nejspíš je to všeobecné )
Bohužel se nemohu dopátrat nějakého paragrafu či zákona...
Děkuji za rady..

Autor: Jan Krejčí
Datum: 19.01.2012 17:08 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100236
reakce na ...
Vyhláška 269/2009 se k tomu, podle mě, vztahuje. Je tam nutno zachovat odstup studny 12, resp. 30 m. O tom, jestli má být první studna, a pak v té vzdálenosti třeba komunikace, nebo jestli prní komunikace a v odstupu studna tam není ani jediné slovo. Mělo by to tedy, podle mého rozumu, platit v obou případech. Zeptejte se nějakého právníka.

Autor: melkor unlimited
Datum: 18.01.2012 07:31 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100033
reakce na ...
... studna musí být od silnice 20metrů ,ale opačně to neplatí - tedy, že silnice nemusí být od stávající nové studny v určité vzdálenosti.

Ale platí.
Ochranné pásmo vodního zdroje.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.