Autor: Martin Janciga Datum: 19.01.2012 09:05 | uživatel: 108350
| Dobry den, Na ohrev TUV a kurenie pouzivam zostavu zlozenu z kotla OPOP blackstar 20 (horak nastaveny na 10kW) a 500l AKU nadobu. Aku nadoba sa vyhrieva na 70 C a chladne do 45 C. Vykurovanie mam formou podlahovky, vnutorny priemer trubiek je 16 mm, celkova dlzka trubiek je okolo 700 m. V energetickom certifikate budovy mam napisane, ze celkovo mam dodavat na kurenie a TUV energiu 88kWh/m2 za rok. podlahova plocha je 137 m2. Momentalna spotreba peliet je okolo 20kg denne v priemere, co sa mi zda vela. podla vypoctu spotreby na TZB by som mal za rok minut okolo 3 T peliet , pri mojej momentalnej spotrebe to je ale o cca 50% viac. Myslim ze problemom je aj to, ze v case ked mi ide kurenie, tak sa mi neohrieva AKU, cize teplota v AKU v case spustenia kurenia klesne tak na 40 C a zacne stupat az po nejkych 8 hodinach ked uz je dom vykureny. Viete mi prosim poradit, ci je moja aktualna spotreba OK alebo mam niekde problem? Dakujem Martin Janciga
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Jiří Svatoš Datum: 18.03.2012 01:27 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109030 reakce na ... | Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o okomentování kotle Black Star a Vašich zkušeností s ním. Kromě oficielního letáku firmy Opop se nic víc sehnat nedá a samotná firma na můj dotaz zatím nereagovala. Jak je to s uváděnou automatikou provozu, resp. jak často a v jakém rozsahu vyžaduje kotel obsluhu nebo jak dlouho můžu nechat kotel pracovat bez obsluhy? Jaké jsou Vaše zkušenosti po jedné topné sezoně? Děkuji Jirka
|
|
Autor: LiborSměja ESEL Datum: 23.01.2012 18:02 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100077 reakce na ... | U tohoto kotle pocitejte s 520 kg spotreby pelet na 1 kW tepelne ztraty domu. To ze mate AKU nadrz je navyseni ztrat o dalsich 10%. Orientacne mi vyslo, ze byste mel spalit 4,4 tuny pelet.
|
|
Autor: Vláďa Křen Datum: 19.01.2012 09:25 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108314 reakce na ... | Budete muset popsat celý systém regulace. Podlahovka musí dostávat trvale příslušnou energii pro udržení konstantních teplot v domě. Pokud máte nějaké snižování teplot tak skutečně je vyšší spotřeba paliva (ne o 50%) Na jedné straně je topný systém domu a na druhé straně kotel a akumulátor. Akumulátor by měl pouze prodlužovat pauzo odstavení kotle. Další otázka je jak dlouho v domě bydlíte? Je to první topná sezona?
|
|
 | Autor: Martin Janciga Datum: 20.01.2012 12:13 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108350 reakce na ... | Fotogalerie:
 | Dobry den, V prvom rade by som sa Vam rad podakoval za odpoved. V prilohe je nacrt kotolne, snad Vam to pomoze lepsie pochopit situaciu. V dome byvam cca 6 mesiacov, cize je to prva vykurovacia sezona. Myslite, ze by tato skutocnost mala az taky dopad na spotrebu peletiek? Dakujem Martin Janciga
|
|
 | Autor: Vladimír Křen Datum: 20.01.2012 17:49 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100035 reakce na ... | Pokud topíte vlastně první topnou sezonu tak je celkem normální zvýšená spotřeba paliva. Váš dům se bude normálně chovat v druhé až třetí topné sezoně. Do té doby to není chyba ale vlastnost.
|
|
 | Autor: Vladimír Křen Datum: 21.01.2012 08:15 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100035 reakce na ... | Budete si muset udělat bilanci výkonů a průtoků. Nemáte nijak živený radiátor je to pravděpodobně samotíž. Kotel bude nastaven na provozní výstupní teplotu cca 80stC. Řídící jednotka najede oběhovku podlahovky a nerozlišuje zda je k dispozici dostatek energie do toho najede od něčeho kotel a co ho vlastně řídí. Je tady mnoho otázek.
|
|