extralevná rekuperace Dospel Luna

Autor: Jaroslav Zapletal
Datum: 21.01.2012 22:16
uživatel: 108371

Dobrý den,
našel jsem tady jen krátkou zmínku o Dospel Luna 200.
Ta cena je naprosto extrémně nízká,
namátkou
http://www.technika.grzewcza.com.pl/29,13976,wentylacja.rekuperatory___centrale_wentylacyjne__gwc.Rekuperator_LUNA_200__centrala_wentylacyjna_.html
nevím, co v tom chybí, určitě dálkáč

bez dopravného po přepočtu kurzu 7600 včetně.
poptal jsem to u dvou českých distribucí Dospelu, jednou to bylo 13000 a podruhý 18000 bez DPH.

Ok, předpokládám to bude ukrutný lowend, ale pro mne by to mohlo být dočasné řešení a potom to vykopnu a nechám tím separátně větrat dílnu nebo tak něco. Nemá s tím někdo bližší zkušenosti?

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Petr Petr23.01.2012 19:22
jaroslav Šalý23.01.2012 07:39
Jaroslav Zapletal23.01.2012 00:59
Petr Petr22.01.2012 12:56

Datum: 22.01.2012 12:56 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 103991
reakce na ...
píšou tam, že je možnost používa dálkový ovládání. Já teda nevím, ale víc bych za rekuperaci nedal.....mám dost místa, takže to vyřeším dvěma trubkama v sobě za cca 2000kč

Autor: Jaroslav Zapletal
Datum: 23.01.2012 00:59 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108371
reakce na ...
nepsal jste někde o nějaké vaší plnohodnotné rekuperaci, za kterou jste v tom případě peníze evidentně dal? náhlá finační tíseň mne nutí řešit věci co nejlevnějiš a kvůli fixním oknům do extra rušné ulici se centrálnímu řešení nemohu vyhnout. trubka v trubce, ještě dva nějak inteligentně řízené ventilátory, někde odvést kondenzát, no nevím, jakým blastlem a jakou funkčností bych skončil ale budu nad tím přemýšlet. nejhorší jsou ty dvě koupelny, co nemají možnot větrání okny ani přes fasádu.

budu vděčen za další inspiraci nebo přímý odkaz kde se to probíralo. to hledání mi to zas tak moc nenacházelo.

Autor: jaroslav Šalý
Datum: 23.01.2012 07:39 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100056
reakce na ...
Doporučuji projekčně a montáž potrubí dořešit pro definitivní stav. Budete-li odkládat koupi vlastního VTZ zařízení tak musíte něčím nahradit - náhrada bude vícenáklad v celkových nákladech na řešení.

Autor: Petr Petr
Datum: 23.01.2012 19:22 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 103991
reakce na ...
pokud jste na tom takle závislej, tak neni na chybu místo. U mě je to jedno, mám normální okna, takže když se mi to nepovede, tak to později dořeším. Ale dávat např 60 000 za bednu v který jsou 2 ventilátory a výměník, to fakt ne......drahý je to jen proto, že je to relativně "novinka"

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.