Foukaná izolace-obytné podkrový

Autor: Tomáš Gregor
Datum: 28.01.2012 08:35
uživatel: 105631

Dobrý den,rád bych znal váš názor zda použít foukanou a případně jakou izolaci na náš dům.Dům je cca 80let starý-letos zateplen polystyrenem.

Dům ma obývané podkrový vybudované ze sádrokartonových desek-plocha podkrový je malá-cca 40m2.Samozřejmě nyní po zateplení je znatelný unik tepla přes podkrový.

Po odhalení střechy jsem zjistil že pod folií pod střešní krytinou je jen ledabile naházená izolační vata-ruzné kusy a rozměry-prostě k ničemu....nerad bych ale boural sádrokarton v celém podkrový-tak mně napadlo použít nějaký typ foukané izolace...

Myslíte že tato investice má smysl?

děkuji za váš čas.

Tomáš Gregor

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Tomáš Gregor07.02.2012 17:18
pavel Tomší31.01.2012 09:27
Laďa Jaskva30.01.2012 18:23
Laďa Jaskva30.01.2012 18:17
Tomáš Gregor30.01.2012 17:53
pavel Tomší30.01.2012 15:32
Laďa Jaskva29.01.2012 12:35
pavel Tomší29.01.2012 12:12
Laďa Jaskva28.01.2012 22:16
pavel Tomší28.01.2012 21:49
Laďa Jaskva28.01.2012 11:02

Datum: 28.01.2012 11:02 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Ten Váš problém má z technického hlediska několik rovin. Jedna je snížení tepelných ztrát proti stávajícímu stavu, druhá je zabránění kondenzace vodní páry k zatepováku, třetí je celková finanční náročnost a čtvrtá je technické provedení. No a zde bych řekl, že těch informací je žalostně málo. A hned musím dodat, že některé informace ani nemůžete dodat, protože to prostě nelze zjistit. Co se týká zateplení, tak samozřejmě ledabyle naházené nějaké kousky izlace jsou nedostatečné. Je bezpodmínečně nutné vědět, jestli je tam vůbec zabudována parozábrana, jaká parozábrana a v jakém je stavu ( Zjistíte asi pouze jestli je, nebo není ). Když není parozábrana, tak to nemá ani cenu se tím zabývat, protože všechno co uděláte, zničí zkondenzovaná voda. Druhá věc je, jak je tlustá ta dutina, kterou chcete zateplit a zda by tam vůbec něco šlo nafoukat. A zde je zase podmínka, že se vyplňuje dutina mezi parozábranou pod SDK a bedněním, nebo aspoň kontaktní ( vysocedifuzní ) fólií, která jednak propustí případnou páru ze zateplováku a jednak slouží jako pojistná hydroizolace pro případ zatečení vody, či zafoufání sněhu pod střešní krytinu. Další věc je, jakou by ta izolace měla tloušťku, aby to mělo vůbec smysl dělat. Pokud to bude něco do 15 cm, tak to zřejmě ani nedává smysl a je nutné posílit tloušťku izolaca aspoň na minimum 25 cm. Čili, když to zesumíruji, tak bych doporučil posílit izolaci na 30 cm, přičemž by sladba byla z interiéru do exteriéru následující :
SDK na konstrukci, která bude vymezovat 5 cm montážní mezeru. Tato mezera se vyplní minerálem, druhá konstrukce, na která bude parozábrana a bude to od difuzní fólie vzdálené 25 cm. Prostor mezi difuzní fólií a parotěsnou fólií ( 25 cm ) vyplnit minerálem ).
S pozdravem Laďa

Autor: pavel Tomší
Datum: 28.01.2012 21:49 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100583
reakce na ...
není pravda že 15 cm nemá cenu. Je to lpší než drátem do oka a divil byste se co 15 cm dokáže.

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 28.01.2012 22:16 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den. Jasně , že je lepší šťouchanec drátem do jednoho oka, než do obou. Mě nemusíte psát jestli bych se divil, nebo nedivil. Já takové prkotiny vím i bez Vás. Ale když jste se do toho vlomil, tak jistě uznáte, že 2 cm jsou lepší jak jeden. A z toho si můžete odvodit, že 25 cm je lepších, jak 15 cm. To byste mohl zvládnout.
S pozdravem Laďa

Datum: 29.01.2012 12:12 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
OK pro vás to upravím. Psal jste že do 15 cm to nemá smysl. Takže pokud chcete slovíčkařit. Má to smysl tam dát cokoli a né že 15 cm nemá smysl. 15 cm dokáže sakra hodně a smysl to má.

Datum: 29.01.2012 12:35 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
vy neumíte číst a mě je to jedno. napsal jsem přesně :Pokud to bude něco do 15 cm, tak to zřejmě ani nedává smysl a je nutné posílit tloušťku izolaca aspoň na minimum 25 cm. vidíte tam to slovíčko zřejmě? asi ne. ale mě vaše názory jsou naprosto vzdáleny a je mě líto těch, kterým něco uděláte, nebo poradíte. druhý kocini ?

Datum: 30.01.2012 15:32 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Ok upravuji a slovíčkaří se dál. Dobře řekl jste že 15 cm ZŘEJMĚ nemá smysl. Já říkám že 15 cm URČITĚ má smysl!

Datum: 30.01.2012 18:23 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den. Podle Vašich názorů, které zde prezentujete na různých vláknech a odezva je negativní, až totálně zdrcující, bych na Vašem místě seděl někde v koutě a raději nic nepsal. Nicméně, když už máte nutkání se zde zviditelňovat, tak by to chtělo něco i vědět. Doposud jsem si myslel, že kocinijouda,vidlák@CSC je jenom jeden. Teď to vypadá, že se začal klonovat. To by TZB už neuneslo.
S pozdravem Laďa

Datum: 31.01.2012 09:27 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Došly argumenty tak se přešlo na urážky??? Jako vždy Váš styl. Já zapomněl že jste polobůh a jen váše pravda je ta pravá a jediná správná.

Datum: 30.01.2012 17:53 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Pane Láďo děkuji za vaši radu,souhlasím že onvestice při tlouštce 15cm by byla asi neekonomická....z vašeo popisu je jasné že tato verze nemá smysl a v podstatě stejně vyjde vytrhání sadrokartonu a vložení folie a vaty 30cm....sice pracnější ale bude to mít význam....

TG

Datum: 30.01.2012 18:17 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den. Není za co děkovat. Ono to ve většině případů dopadne tak, že se při nějaké rekonstrukci vždycky dostanete do situace kdy zjistíte, že rekonstrukce je daleko náročnější a dražší, jak vybudování nového. A ve Vašem případě se dalo předpokládat podle stavu té minerální vlny, že to nebude nic moc. Čili, já zastávám cestu nejmenšího odporu, nejnižších nákladů a nejnižší možné ceny, při dosažení aspoň standartní kvality. Hodně zdaru.
S pozdravem Laďa

Datum: 07.02.2012 17:18 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Pane Láďo,ještě bych se vás zeptal jaký by jste zvoli postup zateplení.V těchto mrazech se mi v podkrový na sádrokartonu objevují mokré fleky.-patrně tím jak podkrový prostydne a opět se přes den vytopí.....

Napadlo mě rozebrat střechu zhora a pokusit se zateplit zhora přímo na sádrokarton-už i proto že pod Bramacem je pouze nějaká obyčejná folie-která dle vyjádření pokrývače se samovolně rozpadne časem....

Zajímalo by mne jestli je nějaký správný technologický postup jak takto zateplit?

Hlavně asi bude problém s instalací parozábran....

děkuji

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.