Zlobí zapalování u Vitogas 100

Autor: Petr Duda
Datum: 28.01.2012 12:30
uživatel: 108470

Zdravím,
rád bych se zde zeptal na problém se zapalováním kotle Vitogas 100. Kotel funguje po většinu času normálně - termostat v pokoji sepne, zapne se čerpadlo, po chvíli se zapne kotel a topí. Ale občas - tak 1x až 3x denně - se stane, že kotel nenastartuje a podaří se mu to za několik minut až několik hodin.

Co jsem laickým okem a uchem vypozoroval:

- Když kotel funguje normálně, tak zapalovací fáze (to cvakání) trvá cca 6 vteřin, pak kotel začne topit. Když zlobí, tak cvaká jenom asi 3 vteřiny, potom to vzdá a za necelou minutu (neměřil jsem přesně) to zkouší znovu (zase jenom 3 vteřiny) a takto pořád dokola, až za těch několik minut až několik hodin znovu naskočí a nějakou dobu funguje normálně.

- Po celou dobu, kdy se opakovaně snaží nastartovat, svítí na panelu (Vitotronic 100) symbol hořáku.

- Panel nikdy nehlásí chybu, problém se objevuje náhodně a po určité době zase zmizí.

Toto se mi stalo už před rokem, shodou okolností těsně před plánovanou revizí. Servisákovi jsem problém popsal, on kotel vyčistil, ale nevyjádřil se, čím by to mohlo být (mimo jiné proto se ptám i tady). Pak vše fungovalo normálně až doteď.

Vloni, stejně jako letos, se ten problém jako napotvoru objevil zrovna ve dnech, kdy začaly větší mrazy. Tak jsem si říkal, jestli je to jenom blbá náhoda nebo jestli to může mít nějakou souvislost se změnou teploty - kotel je ve sklepě, kde je teď o poznání chladněji.

No a samozřejmě by mě zajímalo, proč to takhle blbne a proč navíc takhle náhodně.

Předem díky všem, kdo k tomu třeba budou mít co říct.

Petr

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.