cena podlahovky na klíč

Autor: Alena Ježková
Datum: 30.01.2012 11:49
uživatel: 103549

Dobrý den,můžete mi prosím dle vlastních zkušeností napsat,co si myslíte o ceně za podlahové vytápění do novostavby-plocha podlahovky 109 m2 za 110 000 Kč/bez zalití/?

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Zobrazit všechny příspěvky zobrazuji 1 - 30 z 244   starší >>
Datum: 20.02.2012 10:05 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108879
reakce na ...
Dobrý den, tak jak jste dopadla u vašeho výběru podlahovky a TČ. Já řeším podobné dilena, přes el. kotel a kotel na olej jsem zakotvil u TČ. Původně jsem řešil TČ vzduch/voda ale bojím se hluku a sousedovi již tuto realizaci na Stavebním úřadě zamítli pokud nevyřeší hluk. Momentálně řešíme systém země/voda s plošným kolektorem. Celkově nabídky na celý systém vychází na 500.000,-(TČ, kolektor, podlahovka). Z této ceny cca 10-20% lze ušetřit za práci svépomocí a třeba vynechání systémové desky.Viděl jsem 4 realizace od různých výrobců a mám i reference od kamarádů co někoho s TČ mají. Nejlépe z toho vychází IVT, Daikin a Masthertherm. IVT jsem viděl přímo u člověka, který to celé realizuje a který i viděl náš dům a nechal nám přepočítat tepelné ztráty domu, domluva zatím dobrá hledá řešení jak ušetřit ale stejně je to pecka!

Autor: fut fut
Datum: 27.02.2012 00:53 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 104957
reakce na ...
Nevím jak velký máte dům a jeho TZ, ale s TZ do 8 - 9 kW, by jste se u IVT měl vejít zcela jistě do 350 tis. Včetně systémovky, dilatací, rozvodů, trubek, rozdělovačů atd...
Zkuste oslovit jinou firmu co tuto značku montuje!

Autor: Pavel Sýkora
Datum: 27.02.2012 09:55 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
no já počítal 500000,- komplet od hydroizolace po zalití vč. kolektoru,ale hydroizolace+polystyren to je cca 50000,- komplet...o víkendu jsem to probíral s bratrancem a asi TČ nebudeme dělat pouze to nachystáme pro vzduch/voda.

Datum: 27.02.2012 10:46 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
I to je dost. Na 170 m2 které máme, hydro 2 vrstvy s eps a xps tl. celkem 12cm, nás vyšlo na cca 15 - 20 tis.
Zkuste nad tím zapřemýšlet sám ( a neberte v potaz peníze ) co by jste si dal do domu!
A k čemu vás bratranec nasměroval, jestli se mohu zeptat?

Datum: 27.02.2012 11:51 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
no když tam dám 10 cm šedého tak je to 29000,-, maximálně když dostanu někde velkou slevu tak se dostanu o něco níže

Datum: 27.02.2012 23:56 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
nemám představu o ceně, ale proč tedy zrovna šedý, když nemáte na rozhazování?

Autor: Jícha Zdeněk
Datum: 28.02.2012 05:51 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100191
reakce na ...
protože má o 15% větší tepelný odpor než bílý. REVEL má taky Gray Floor Plus systémové desky.

Autor: Milan Jakovec
Datum: 28.02.2012 08:59 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 104239
reakce na ...
To je sice pochopitelné, že při stejné tloušťce má lepší vlastnosti, ale mimo cca o 19% většího tep. odporu, má o cca 25% vyšší cenu. A při dosažení stejného tepelného odporu, je pořád levnější (cca o 10Kč/m2) bíly (rozdíl při porovnávání 10cm: +2cm).

Datum: 28.02.2012 09:38 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
tak naše systémová deska zůstala prakticky na stejné ceně při přechodu z bílého na šedý. jinde je to o kalkulaci návratnosti zvýšené investice.

Datum: 28.02.2012 11:20 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
zvýšil se jen o cenu barviva co? Taky z číny?

Datum: 28.02.2012 11:32 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
přidává se speciální uhlík dle prošlého patentu BASF.

Datum: 28.02.2012 11:42 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
myslel jsem sádra od Kodaku

Datum: 28.02.2012 10:33 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
samozřejmě, děkuji

Datum: 28.02.2012 10:57 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Protože v celkové ceně je to rozdíl 6000,- na celé ploše

Datum: 28.02.2012 11:43 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
8 cm eps asi 180 m2 + 4 xps 180 cm vyšlo na 14 - 16 tis, ale měl jsem teda eps za polovinu, to je pravda.

Datum: 28.02.2012 12:15 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
já to zatím nepoptával, pouze jsem koukal na cenu na e-shopu kde mám zkušenosti

Autor: Robert Vrána
Datum: 08.02.2012 14:52 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100453
reakce na ...
Já nechal přede 2 roky dělat podlahovku od p. Svobody z Lanškrouna. Při 190m2 jsem platil pod 90t kč - tedy 470kč/m2. Bylo v tom tuším 1300m trubky, 2x rozvadeče se skříní(8 a 6 okruhů), trubky a izolace od kotelny ke skříním (cca 10m vzdálenost). PRáce v tom byla zasekání a propojení kotelny s rozvaděči, zasekání rozvaděču, namotání hadů.
Pokládku EPS samozřejmě samodomo. Cena za vybetonování těch podlah 190m2 byla od další firmy cca 26t kč a tuším 13t za materiál(písek,cement).

Autor: Juraj Antonak
Datum: 06.02.2012 20:30 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 106156
reakce na ...
Dobry vecer ak mozem poradit tepelne cerpadlo za dobru kvalitu a dobru cenu eltex sam som si to nanontoval bezia mi 3 roznych vykonov posledne z elek. Expanznym ventilom super

Autor: bob svaton
Datum: 06.02.2012 20:33 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108292
reakce na ...
a on dela eltex vzduchac?

Autor: petr kocina
Datum: 07.02.2012 19:40 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105454
reakce na ...
dela kvalitu :-))
i ten vzduchac pokud jej budete vyzadovat - jenze to vas mozek nemuze v zadnem pripade se spolkem pochopit.vzduchac od ELTEX by me docela zajimal v praxi i kdyz se nevyrabi.zrejme asi vedi moc dobre proc !!!vas COP 2 je toho vysledkem a ostatnich rovnez.
to jen frigotech si mysli,ze jejich nefunkcni zazrak bude mit COP 3,5 - mozna tak s mizivymi otackami nedostatecnymi pro topeni v dome.
zcela jiste si tu vzpominate,kdyz jedna dama mela doma TC vzduch/voda a nemohla dum vytopit i pri dennim odberu pro TC okolo 150kWh/den a to nebyla venku zadna zima!!!!!!!
nastesti jsem podle vas paskvil a vlhkou zmrseninu koncipoval tak,abych maximalni zpusobem vyuzil slunce a zem.proto si dnes mohu dovolit experimentovat a zvedat teplotu v dome,jak potrebuji.to si piste,ze to na tento tyden opalim a jsem zvedav - JAK ODBORNICI PROKLAMUJI KAZDY STUPEN NAVIC ROVNA SE JEN 6% ENERGIE NEVIC - JIZ TED VIM,ZE JE TO PITOMINA NEJHRUBSIHO ZRNA ZE STRANY RADOBYODBORNIKU !!!!!!!!!!to jsou ty sluvka JIZ,AZ,OD ........proste slova kazdeho obchodnika !!!!!!!!!!

proc jsem volil zrovna okna SLAVONA - jak muzu byt presvedceny o jejich kvalite??? - jste jen a jen hlupak - nejhorsi na tom je,ze je jeste k tomu stavitel ktery nic nevi :-(

Autor: Alena Ježková
Datum: 07.02.2012 20:37 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 103549
reakce na ...
Pane Kocino,již několikrát jsem žádala o diskuzi k věci,je sice výborné to vaše čerpadlo země -voda,ale u nás na pozemku není možné,je tam břidlice a do toho nám kolektory žádná firma nedá!V obci není plyn,pevná paliva nechceme,takže zbývá elektřina nebo TČ-vrt/neekonomický/ nebo vzduch -voda.Pokud s tímto čerpadlem nemáte osobní zkušenosti,zdržte se prosím komentáře,děkuji

Autor: TOMÁŠ HANZL
Datum: 04.02.2012 00:51 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 102425
reakce na ...
No asi takto.Jsou různý tepelný čerpadla a to jakýkoliv systém.Čína,nebo kvalitní?To je tu otázka.Revel vám bude nutit svoje čerpadlo,to samé PZP, nebo IVT,NŃIBE a jiné.Já jsem rozhodnut pro jednu nejmenovanou firmu z Plzně a jsem co se týče nabídky celkem spokojen.Jinak zdarec všem teoriím Hanzelka

Datum: 04.02.2012 03:18 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
kvalitní nebo Čína může napsat jenom idiot ! reference jsou klíčové. je potřeba se poptat lidí, co to mají, a to na konkrétní typ od té či oné firmy. není problém si vždy od firem vyžádat kontakty na lidi, kteří nějaký ten konkrétní typ už nějakou tu zimu mají, ne?

Datum: 04.02.2012 13:21 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
nejlépe "nějakou tu zimu" ale ne 5 a více let.... Taky mi jedna firma dávala kontakt na lidi, co jim "prováděli práci", samozřejmě jsem tam ani nebyl, přece mi nebudou dávat kontakt na někoho, kdo s nima spokojený není... Tak asi tak...

Datum: 27.02.2012 10:46 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
včera jsem navštívil bratrance, který má koncipovaný dům obdobně jako já...3 roky platí cca stejnou cenu za elektřinu od 28-32 tis. topení, ohřev TUV, vaření jeho kamarád ma barák sice o něco větší než on a platí cca 25000,- s TČ s tím, že pořizovací náklady na TČ jsou poměrně velké, když vezmu to, že si půjčím na TČ půjčku a budu platit bance nemalé úroky tak je otázka zda není lepší koupit el. kotel platit sice větší zálohu ale neplatit el. za TČ + úroky z úvěru při nejistotě zda TČ opravdu naplní to co se říká, když každý druhý říká, že to nefunguje

Datum: 27.02.2012 11:26 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Takhle diskutovat je vcelku o ničem, jelikož není známo kolik který dům má TZ. Je to možné ikdyž jsem v tomto případě skeptik, ale věřil bych tomu, že bratranec před 3 lety platil 28 a dnes 32 :-)
Sosed udělal to samé - elektrokotel, ( také jsem to zvažoval ) v podstatě stejný dům, ale my máme o 30 m2 už.plochy víc, větší TZ a jemu to vypočítali na 30-35 ročně, my bychom platili jistě víc ( ale dá se takto počítat ?, to je vše irelevantní ). Vzal jsem si kvůli tomu větší hypotéku o 160tis, což představuje asi 900 kč měsíčně, což mě minimálně pokryje právě ten rozdíl ve spotřebě. S každým navýšením ceny EE, inflací a reálným růstem mezd se tento poměr zvyšuje! Pokud řešíte novostavbu a máte otevřen vyšší limit pro čerpání, asi bych to zvážil a prokalkuloval znovu, hlavně taky s odborníkem.
"Když se začali vozit a montovat geberity, tak to na "vesnicích" nikdo nechtěl, nikdo tomu nerozuměl, prý se to taky stále porouchávalo, nikdo netušil jak se do toho dostane, ale stejně když to přestane fungovat tak se to musí celé vybourat a hlavně se to dělalo hlavně pro městské byty...," jedna perla za druhou, dnes se nad tím někdo pozaství? Musíte koupit tepelné čerpadlo, ne klimatizaci, aby to fungovalo jak má. Obávám se že na to dojedou vždycky právě ti, co šetří a potřbují každou korunu...

Datum: 27.02.2012 11:49 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
skladba zdiva+ zateplení je stejná, zdivo z tepelněizolačních cihel 44cm bez zateplení, strop sádrokarton 35cm izolace Knauf v pásech TZ 4,3kW s rezervou od projektanta TZ 5,5kW, když jsme řešili půjčku o TČ jsem neuvažoval, chtěli jsme el. kotel+ krb s rozvody vody( máme snadný přístup k dřevu), jenže s TČ jsme o cca 200-300 výš než jsme s el kotlem, máme stanovený limit s tím, že ho nechceme překročit, případné dokončení chceme řešit z prodeje bytu a tím pádem i řeším přípravku pro TČ a pozdější realizaci s tím že se asi přikloním k systému vzduch/voda a TČ umístím na střechu

Datum: 27.02.2012 11:54 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
tak LWRb-8kW má vestavěný bivalentní elektrokotel a stojí 59 tisíc, na střechu se nechá dát, ale raději mimo konstrukce z důvodu přenosu hluku.

Datum: 27.02.2012 12:10 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
jak tedy vyřešit to, že budu chtít TČ dodatečně, jak mám nachystat chráničky, kam doporučujete umístit TČ na jakou světovou stranu?

Datum: 27.02.2012 16:26 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
někdo dává na jih, Daikin dává na sever, asi je to jedno, jen ty chráničky, záleží co za jednotku budete mít venku a vevnitř... nejlépe se púoradit s eventuálním dodavatelem TC

zobrazuji 1 - 30 z 244   starší >>
odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.