Vibrace v rozvodu pitné vody

Autor: Lukáš Motyčák
Datum: 31.01.2012 15:22
uživatel: 108517

Dobrý den, mám dotaz na téma vibrace v rozvodu pitné vody. Bydlím v prvním patře 4patrového paneláku. Například při napouštění zásobníku vody na toaletě jdou v bytě slyšet vibrace, které způsobuje proudící voda. Původně jsem si myslel, že vibrace způsobuje redukční ventil na přívodu vody do domu. Podle tlakoměru, kterým je red. ventil osazen, i pohmatem jsem zjistil že ventil zdroj vibrací nebude. Dalším důvodem je že vibrace se objevují pouze, když pouštím studenou vodu, při puštění teplé je klid. Vibrace jdou nejlépe slyšet v ložnici která vůbec nesousedí se stupačkami, přenášejí se tedy pravděpodobně panelem. Nemáte někdo prosím radu, kde mám pátrat? Nejde mi do hlavy, co může tyto vibrace způsobovat. Děkuji za pomoc!

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Lukáš Motyčák14.02.2012 13:09
Josef Navrkal14.02.2012 12:45
Frantisek Stepanek13.02.2012 20:56

Datum: 14.02.2012 12:45 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100022
reakce na ...
Příčinou může být rozkmitání kuželky uzavíracích nebo výtokových armatur. Stávalo se to u starších konstrukcí baterií s volně uchycenou kuželkou.

Autor: Frantisek Stepanek
Datum: 13.02.2012 20:56 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105497
reakce na ...
Vibracemi mate zrejme na mysli "huceni" v trubkach ktere se prenasi do bytu. Je treba upresnit zda mate potrubi plastove nebo stare kovove a od kdy tyto vibrace zacaly. Zdali po nejake rekonstrukci rozvodu vody apod.

Autor: Lukáš Motyčák
Datum: 14.02.2012 13:09 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108517
reakce na ...
Myslím opravdu vibrace, jinak řečeno bručení, úplně to sedí na kmitání "uzávěru" v redukčním ventilu. Jedná se o docela výrazný hluk. Vibrace slyším, když pustím s určitou intenzitou studenou vodu u nás v bytě, ale i když pustí vodu někdo jiný. Hlavní přívod trubek je v železe, stupačky pak v plastu. Nic jiného než redukční ventil mě stále nenapadá, ale když jsem dělal pokusy, pouštěl vodu a kontroloval přímo v suterénu ventil, tak žádné výrazné vibrace cítit nejsou. Z tohoto důvodu se mi nedaří nikoho přesvědčit o výměně redukčního ventilu.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.