Má někdo zkušenosti s TČ T-CAP PANASONIC AQUAREA 09 |
Autor: Franta Hladík Datum: 03.02.2012 19:25 | uživatel: 108580
| Dobrý den, potřeboval bych poradit od lidí kteří už vlastní toto tep.čerpadlo.Jaké jsou Vaše zkušenosti s timto TČ a jaké jsou realne náklady? Je vhodné toto TČ do RD s tep. stratou kolem 5KW? TČ bude provozované i na ohřev vody. Předem díky za info.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: Petr Karban Datum: 06.04.2012 15:35 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109434 reakce na ... | mám T-CAP PANASONIC AQUAREA 09 bungalov novostavba 148m2, projektovaná ztráta 9kW ale přitlačil jsem na izolaci a místo polystyrenu dal 50cm Heluz. TČ namontováno 27.11. a do 6.4. spotřeba 3,4MW podlahové vytápění napojené přímo na TČ, topíme nonstop na 24stC TUV mám el. bojlerel. Topení je asi předimenzované, i v těch 25st mrazech jelo na 34Hz. Chtělo by to větší objem otopné vody a větší průtok podlahou. Mám cca 90l na deseti smyčkách. Oběhové čerpadlo je na hranici zavzdušněni a nemám velkou možnost regulace v podlaze.
|
|
 | Autor: Franta Hladík Datum: 07.04.2012 22:17 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108580 reakce na ... | Děkují za Vaše zkušenosti. Protože bungalov bude mít asi 100m2 a realna tep. ztráta by mohla dosahovat 5 KW tak se víc přikláním k TČ Panasonic AQUAREA 07.Ta O9 by už byla asi zbytečně předimenzovaná. Akorát bych to chtěl mít i s ohřevem teplé vody.Uvažují o bojleru z Dražic.Konkretně je to typ OKC 300 NTR/HP.chtěl bych ho ohřívat tak na 45-48 C. Kdo Vám dělal montáž TČ a jaká byla konečná cena? Děkují. Franta
|
|
 | Autor: jaroslav Šalý Datum: 07.04.2012 22:48 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100056 reakce na ... | Když použijete kompaktní zařízení, máte to i s ohřevem vody tepelným čerpadlem včetně větrání s rekuperací
|
|
 | Autor: Petr Karban Datum: 08.04.2012 07:38 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109434 reakce na ... | ohřev TUV mám řešen pouze el. bojlerem OKCE-NTR 200/ 2,2kW ve spojení se solárním panelem rekuperaci nemám
|
|
 | Autor: Petr Karban Datum: 08.04.2012 07:48 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109434 reakce na ... | cena včetně montáže v akci 140t Klimarapid montáž dělala jejich smluvní firma. Vše ok. koukám že ceny od podzimu stouply. el. bojler napojený na solár jsem již měl před instalací TČ a jakékoli úpravy by staly dost peněz, návratnost téměř nulová a tak to mám bez ohřívání TUV pomocí TČ
|
|
 | Autor: Franta Hladík Datum: 14.04.2012 20:48 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108580 reakce na ... | Děkují za další poznatky. Mám ještě pár dotazu: Jak Vám fungovalo TČ při letošních teplotach kolem -20C? Měl jste TČ v provozu nonstop nebo jenom určitou dobu? Jak často se spouští rozmrazování při teplotě kolem 0 C a jak dlouho to rozmrazuje? Předpokladám že máte podlahové topení, tak jakou máte vstupní a výstupní teplotu vody při venkovní teplotě -10až-15 C?. Ta cena 140 tis. kč včetně montáže byla perfektní,budete si platit záruční prohlídky? (mám tušení že chtějí za ni 2000 kč). Budu rád za Vaše poznatky. Franta
|
|
 | Autor: Petr Karban Datum: 16.04.2012 06:54 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109434 reakce na ... | TČ je zapnuté nonstop, nejnižší naměřenou teplotu jsem měl několikrát -pod 24stC a TČ pracovalo jako při nule. Při dlouhodobých -20stC topilo modulací 35Hz nepřetržitě. Při nule zapíná asi na 15min za hodinu. Rozmrazování pod -5stC není tak časté jako kolem 0ctC. Při suchých mrazech rozmrazuje asi jednou za den až dva. Já měl pocit že nerozmrazuje vůbec. Při vlku jednou za 5-10 hodin. Rozmrazování je -+1minuta doba doba kdy opětovně naplno topí cca 2-3minuty. nastavení křivky mám -15stC/34stC a 8stC/30StC křivka by byl asi jiná kdyby se voda proudila rychleji. Výsledná teplota je 24stC Záruční prohlídky jsem zatím neřešil.
|
|
 | Autor: Jan Spilka Datum: 10.04.2012 21:56 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109464 reakce na ... | Chtěl jsem se optat jakou máte variantu čerpadla na 230 nebo 400v stojím před nabídkou toho samého čerpadla a rozhoduji se o o variantě T-cap nebo jen o 09 tepelná ztráta je podobná jakou jste uvedl vy v celém zrekonstruovaném objektu je podlahové topení se 6 větvemi . Dokáže mi někdo poradit. Děkuji za jákýkoliv názor
|
|
 | Autor: Petr Karban Datum: 16.04.2012 07:23 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109434 reakce na ... | mám 230V variantu 9kW T-CAP Výkon který mám já je na můj dům asi moc velký. I v těch letošních mrazech nikdy nemodulovalo víc než na 45hz přičemž asi 88hz je 100% výkonu. U 6 větví bych se asi bál že průtok čerpadlo "na přímo" neuchladí a budete muset použít nádrž. Doporučuji spočítat tlakové ztráty oběhového čerpadla a množství vody v soustavě. Někde v návodech najdete mezní hodnoty.
|
|
| |
Autor: Kamil Dvořák Datum: 18.02.2012 20:20 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108846 reakce na ... | dobrý den, též mne zajímá zda má někdo zkušenost s tímto čerpadlem...nechal jsem si na něj udělat cenovou nabídku a vychází celkem zajímavě......nikdo se tu nenajde :(
|
|