rovnez premyslejte jak ufinancujete provoz domu v budoucnu.zacinam si totiz vsimat toho ze lidi maji treba na provoz stanovenou rocni castku maximalne 50 000kca vic jit nemohou,nedostava se jim finacnim prostredku a takovych lidi bude pribyvat.resi to tim,ze snizuji teplotu v dome,nic jineho jim nezbyva.bohuzel si ale neuvedomuji vlhkost a destrukci na stavebni materialy.
pokud v breznu/dubnu zacnete se stavbou a nekdo z rodiny vam prijde obcas pomoct je vice nez realne se do vanoc stehovat.prvni ro pocitejte zvysene naklady na provoz domu.minimalne o 1/3 oproti pozdejsim dlouhodobym normalum.
izolace neni nikdy dost ! koncepce a orientace domu vuci svetovym stranam je vice nez dulezita.s dobrou izolaci vyrazne pomuze ke snizeni plateb za energie.rovnez reste TUV - peknej zrout energie.
skutecne grafy z provozu domu a realu vam mohu poskytnout - ty vam Jaskva zcela jiste neposkytne - nikdy nic nemeri a nic ho nezajima.pred par lety ani nejake uspory.vzdy prohlasoval,ze ho to nezajima (je nad hrobem) ,ze ne to ma :-) - asi se mu penezenka tenci,kdyz uz se zajima o LED svetla,ohrev TUV :-).uz zjistil,ze ani ten plyn neni tak svetoborny :-))odkud asi tak cerpal info.
plyn a komin si do baraku rozhodne nedavajte - investicne velice narocna varianta.
na ten dum budete potrebovat cca 3 000 clovekohodin - tak si to rozpocitejte.nezminuji organizaci - to je nutnost. da se to postavit ve vasem pripade naprosto bez problemu do půl roku.musite mit dost pomocniku,jinak se udrete.
čistě jen pro rozptýlení, bez jakékoliv vážnosti: ("bohužel") pane Jaskvo, nejste daleko od pravdy (ačkoliv nejsem ani usa-mil, ani kocino-mil, ani (snad) jiný -mil :) - viz http://www.youtube.com/watch?v=I2HqW-AAb20
Dobrý den. Už jsem takové videa viděl, ale tuto kocinijoudovu symfonii ne. Kdyby tam byla i díra po výbuchu granátu, kterou mistr považuje za biotop, tak by to bylo naprosto reálně ze Slepé ulice z Mostu. Je pouze jedna otázka, který dům začne dříve vykazovat nějaké chybičky. Ty se v tom foru vloudí. Ne, že ne. Ale jinak - fakt dobrý. S pozdravem Laďa
kocinijoudo,vidláku@CSC jak se tak koukám, tak k té nezaměstnanosti už ti moc nechybí, neboť jestli tyto kraviny píšeš v rámci pracovní doby, tak už tě dávno každý soukromník vyhodil. hold asi pracuješ v nějakém velkém molochu, kde se absence jednoho joudy, který je sice v práci, ale nedělá, tak nějak ztrácí. nicméně tvůj nesmysl pro humor mě vlastní, je neuvěřitelně mizivý a zdá se, že jsi suchar, jak dělo. a za těch 8 měsíců bys to sám nezvládl, i kdyby ses rozkrájel. tak stavebního dozora dělat s rukama v kapsách, tak to bych ti snad mohl i uvěřit. ale zase by z toho vyrostl podobný nepasiv, jaký jsi už slepil. leda, že bys použil tu alternativu bez technologie. joudo
zkuste uhadnout z ktereho materialu kocina stavel - kdyz si nic nespocital a ma paskvil - vlhkou zmrseninu :-))))))) zrejme uz vam vysycha mozek z nizke vlhkosti v dome.
kocinijoudo,vidláku@CSC proč bych něco hádal. tady každý ví, žes to postavil z Ytongu, což je klasický, běžně používaný materiál. akorát takový jouda jako ty, jsi ho ještě nechal nacucat vodou a tak jsi si zcela v souladu s tvým joudovským myšlením připravil krušné chvíle, kdy ses nastěhoval do prádelny s vysokou vlhkostí. ještě nedávno jsi brečel, jak želva, že se rozpustíš. teď machruješ.joudo. píšeš jenom co se ti hodí do krámu, abys ze všeho vyšel jako vítěz. ale zapomínáš, že tu nikdo, v ničem a s nikým nezávodí. joudo.
Jednak 10 hodin denně bez volna na stavbě asi rok neustojíte, ale i kdyby, 3000 hodin je málo. Myslím, že jste nestavěl větší a jistě jste na vše nebyl sám... Ono to patro to trochu přibrzdí....
Dobrý den. To je jak s tím dělením vína: dá sa, nedá sa a dá sa Pražákom. Takže zde by se to mohlo napsat. Dá sa ? Nedá sa ? Ale přeca enem, dá sa. Ve Slepé ulici v Mostě. Tam sa totiž dá fšecko. S pozdravem Laďa
vcetne faktury za cely dum pod 5 000kWh/rok za komplet dum na EE :-)))) to jen nekteri jedinci s tim maji problem a neustale rikaji jak setrim vsim moznym a ono ejhle opak je pravdou :-) holt budulinek :-)
kocinijoudo,vidláku@CSC ty jsi zvláštní úchyl. zde se máš dohadovat, jestli se dá, nebo nedá něco postavit za tvých 3.000 hodin a ty musíš napsat, žes postavil cosi, co žere pod 5 mega. joudo,viděl jsem v neděli postavit cirkusácký stan zvaný šapitó asi za 2 hodiny a motali se tam 4 zmrzlí joudové, jako ty. a měl celkovou spotřebu pod 1 W. joudo.
v sapito maji zcela jiste celkovou spotrebu za TUV a topeni 15kWh/den pri prumerne vnitrni teplote 23st a venkovni teplote pod -10st - i vy jeden budulinku :-))
kocinijoudo,vidláku@CSC ty jsi známý flákač, tak to o sobě nemusíš pořád dokolečka zveřejňovat. já jsem dům stavěl v době, kdy se hodně kocinijoudovilákovic hodin promrhalo marným sháněním cementu, cihel, tvárnic,oken, válcovaných nosníků,obkladaček, dlažeb hurdisek, krytiny a prostě každého atomu toho domu. o tom ty nemáš páru. ty sis válel koule na činžáku a že budeš stavět na výsyspce jsi ani netušil, protože tam bylo kulový. takže ano, já jsem stavěl dlouho a ať jsem dělal co dělal, tak mě od plynulého postupu stavby odstavilo plánovité hospodášství zkurveného režimu, kde nebylo nic, co bych potřeboval nejenom já, ale i celý národ český. ty zřejmě netušíš, že každému stavebníkovi krajský koordinační úřad přidělil stavebniny, které ti musely dodat materiál na celý barák? že joudou. a to i přesto, že ho neměli,vole. tak se běž známý fákači flákat do zaměstnání, protože o práci se vzhledem k tvé angažovanosti zde na TZB nedá mluvit. u mě by sis už ani neškrtl. graf sem,graf tam. joudo. a abych řekl něco i k tématu, stavěl jsem dva roky. přesně na den. na stavbě někdy bylo víc lidí, jak mravenců. takže tebe bych chtěl pozorovat, jak se proflákáš sám ke stojícímu baráku.
ty jsi známý flákač, tak to o sobě nemusíš pořád dokolečka zveřejňovat. - to rikate Vy.nekolikrat jsem psal ze odpovidam pouze kdyz mam volny cas - nikoli z prace.tak co to porad dokola melete za hovadiny.
kdy jste stavel vas dum me nezajima - zajima me provoz po totalce.to vam trvalo ,nez jste prisel na to,ze rekuperace musi jet na minimum a bůhvi,jestli ji neodstavite uplne.jo holt vypocty a realita muze byt znacne odlisna ze :-) takze jste si koupil naprosto predimenzovanou hracku,kterou vyuzijete mozna v 1% provozu rekuperace v rozsahu udavanym vyrobcem.
uz jste si zjistil definici SOFISTIKOVANEHO TROLLA??pokud ne,tak vam ji prekopiruji :-)
jak tak zacinam sledovat tu spotrebu a zvednuti teploty v dome o 1% tak to rozhodne nebude odborniky uvadenych 6% za kazdy stupen !
flákačikocinijoudo,vidláku @CSC ,proč tě pořád zajímá provoz mého domu po totálce. přece jsem ti už všechno napsal. každý člověk s mozkem v hlavě už ví, že mám ověřeno, že se výpočty úspory zhruba shodují. co chceš ? vymalovat nějaký graf od Marolda, nebo co? rekuperace je naprosto standartní, výkon rekuperace je také naprosto standartní a ATREA je trochu jiná liga, jak tvoje bedna od nutrií. a výpočty, vzduchotechnických rozvodů jsou něco, o čem nemáš páru. v tomto případě by bylo od tebe celkem kontraproduktivní zpochybňovat ATREU, pana Morávka, a pana Šperla, který ty tvoje kydy nemohl už číst a přešel na jiné fórum. ale co tě nezabije, to tě posílí, že flákačikocinojoudo,vidláku@CSC
Stavbě zdar,tak já mám skušenost už ze 3 baráčků,hodně záleží na počasí a na financích,aby ste během roku tu hypotéku nemusel vyběhávat,mějte jí připravenou.je dobré začít se scháněním materiálu už teď,nechat si udělat nabídky.jestli máte nějakého známého který s tím má už skušenosti a je znalý Vašich podmínek tak s ním naplánujte jednotlivé kroky stavby.Já začal se stavbou v listopadu 2010 kdy sem během 7 dní udělal desku-a to proto že sem se bál jarního počasí.Stavěl sem z Ytongu 250 šíře a na to 250 polystyrenu.co šlo sem udělal svépomocí,měl sem k sobě přidavače a potom 1 kamaráda na brigádu.Prví cihlu sme položili 3.3.2011 a stěhoval sem se 30.11.zabere to spoustu času,ale dá se to,ale jsou nutné zkušenosti.Barák mám 14.5*9.5.zdivo ytong +polystyren,stropy panel,střecha klasické A,sádrové omítky,sádrokarton sem si nechal dělat,obklady taky.Je to jen o naplánování.nemá cenu přemýšlet nad venkovními upravami-ty nebydlí.nevím co by Vás ještě zajímalo,klidně se zeptejte nebo písněte na email jo a pamatujte že v jednoduchosti je krása a i peníze a jednoduché stavění.Stavbě zdar
90% času Vám zabere 80% stavby. zbylých 20% dokončovacíh prací Vám zabere dalších 90% času... :o)) Samozřejmě, to záleží na použitých materiálech koordinaci profesí a rychlosti pracovníků. Je potřeba započítat technologické pauzy na vyzrání a vysušení konstrukcí. Podle mého názoru je nejlepší jeden rok začít, dotáhnout hrubou stavbu, zazimovat a druhý rok na jaře v klidu, bez časového presu, bez nutných kompromisů dodělat vnitřky a fasádu.
Ano, dá. Ale ne zděná stavba, ale dřevostavba. Dá se postavit za půl roku svépomocí do stavu, kdy je obyvatelná. Viz http://drevostavba-svepomoci.yw.sk.
Dobrý den. Dá se lecos. Čili, dá se postavit i takový dům a dá se postavit i svépomocí. Ale .... Každá lidská činnost je charkterizována jistou dívkou fyzické mámahy, jistou dávkou organizačních schopností, jistou dávkou teoretických a praktických znalostí a přiměřeně velkou hromadou peněz, aby to pokrylo veškeré náklady na 100 %. A nelze jen tak od pasu střelit, jestli zrovana ten Váš dům takto postavit lze, protože my o vašich konkrétních podmínkách nevíme nic. Já mám zkušenost ze stavby 2 domů, a oba jsme stavěli svépomocí 2 roky, ale bylo to při práci, takže soboty, neděle,dovolená. Hodně věcí jsme udělali sami. Potom mám kamaráda, který neřešil finance a dělal si stavební dozor a celý barák mu stavěla parta zedníků. Nicméně stěhování se nekonalo v jednom roce, protože jenom oplocení, bazén, terénní úpravy atd, si časově vzaly více, jak hrubá stavba. Takže z technologického hlediska se to stihnout dá. Záleží na počtu pracovníků na stavbě, míře svépomoci, čili jestli subdodávky více či méně ... Já bych to viděl spíše na ty 2 roky, včetně terénních úprav , oplocení a všeho kolem domu. S pozdravem Laďa
Ja budem v case stavania domu nezamestnany takze na stavbe stravim vsetok cas. Staval som dom pred 10 romi, mam nejake skusenosti.
Zaklady, vytiahnutie murov (porobeton) zvladnem sam s nejakymi pomocnikmi. Este neviem ako realizovat platbu aby to bolo najlacnejsie/najrychlejsie. Krov-subdodavatelsky, krytina - svojpomoc. Elektrika-otec. voda/kurenie-sikovny zivnostnik. V hotovosti mam 70.000 Eur, planujem potom zobrat Hypoteku alebo uver z fondu rozvoja byvania.
Jedna sa mi o dom tak aby som tam mohol byvat. Bez okolia domu.