Nedostatečné topení - podlahovka

Autor: Petr Kárník
Datum: 05.02.2012 15:21
uživatel: 108609

Fotogalerie:
obrázek č. 1 obrázek č. 2
Dobrý den,
přečetl jsem všechny diskuze na uvedené téma a domnívám se, že jsem taky kápl na topenáře odborníka. Mám podlahové topení v celém domě, dvě patra + žebříky v koupelnách. Žebříky jsou napájené z napajecího potrubí, které vede k rozdělovačům. Systém natápí el. kotel 9 kw, zapojené čidlo ekvitermu a programovatelný prostorový termostat. Topení jede cca 4 měsíce a není doseřízené (topenář to instalil a řekl, že si to musí sednout a pak to doladí). Teď uhodily mrazy jako prase a v místnostech je teplota cca 19 st. a víc to prostě nedá. Na kotli byla max teplota vody omezena na 40 st. Kotel jede, spíná si spirály, reguluje se, tak si říkám, že to doseřídím sám. Čtu o průtocích, tak koukám na průtokoměry a tam jsou nulové průtoky a přesto topení tak nějak topí. Na vratce z podlahy jsou některé okruhy dost studené. Moje domněnka je, že je prohozen sběrač s napaječem, proto průtokoměry neukazují a možná je tím ovlivněn i samotný průtok, větší odpor (nevím). Tak co bylo teplejší jsem přivřel, ale vzhledem k nef. průtoku nevím jestli to mělo vliv. Tedy potřeboval bych to zkouknout, poradit, abych pak toho odborníka mohl chytnout pod krkem a vysypat na něj hromadu argumentů co kde a jak zkurvil a ať si to předělá. Jo a jak se ladí ten průtokoměr, bohužel na netu jsem to nikde nenašel. Chápu, že otáčení doleva doprava, ale na co tam je ten pojistný zvedací kroužek?

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Zobrazit všechny příspěvky zobrazuji 1 - 30 z 41   starší >>
Datum: 10.02.2012 15:04 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Jo to jsem si všiml hned a díky tomu se to bude špatně prohazovat. Vůbec celkově, v systému voda, topí se, proto se pan topenářský mistr neozývá, nereaguje. Budu ho muset navštívit osobně. Jinak děkuji za rady. Škoda jen, že mi někdo blíž nevysvětlil ten průtokoměr.

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 10.02.2012 15:20 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Já nevím, co bude dělat ten vodotopoplynový dědek, ale já bych pouze přešrouboval průtokoměry a ty uzavírací ventily, odmašlil to přebytečné čerpalo i s tím termoventilem a prodloužil jednu trubku k hornímu sběrači. Že ta voda bude v hadicích proudit naopak, než bylo původně v úmyslu, je fuk.
S pozdravem Laďa

Autor: zdeněk svoboda
Datum: 10.02.2012 15:35 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108541
reakce na ...
pan Laskava má v úmyslu z těch nekonečných článků hodit si zřejmě

mašlu a proto breptá něco o MAŠLE.Jak vydno je to popleta.

koukni popleto na svob-z.rajce.net nechť see něco pořádně naučíš ano.
Odepíš brepto ano.Díky.

Datum: 11.02.2012 07:42 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den. Koukl jsem se na to rajče. Vy jste ten barák zateplil z obou stran. Aspoň se to tak na první pohled jeví. Z venku jste dal EPS a z vnitřní strany SDK a minerál. Je to sice nestandartní konstrukce, ale mě by zajímalo přesné složení. Čili kolik a čeho tam je a v jakém pořadí třeba z interiéru. Jestli to teda není tajné. Díky.
S pozdravem Laďa

Autor: Honza Kopřiva
Datum: 11.02.2012 11:53 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100266
reakce na ...
Ten výměník na kouřovodu :-)

Datum: 10.02.2012 15:46 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
průtokáče nelze přešroubovat nahoru poněvadž jim budou chybět sedla
uzavírací pro jejich konstrukční systém.

Lojzo Laskavo už toho nech,poněvadž postrádáš praxi i teorii.

Datum: 10.02.2012 15:52 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Právě proto, si myslím, že je jednodušší celou větev prohodit mezi sebou. Tedy tu s průtokáči nahoru a tu s ventily dolů. Bude chybět kus trubek, proto se musí rozměřit a zakrátit, tak aby se celá sestava posunula níž. Rozdělávat jednotlivé ventily a průtokáče je blbost.

Datum: 10.02.2012 16:01 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
je to tak pane,ale všechno jde udělat i ty dosedací ventilky vyměnit a já se ptám pana Ládě jestli se drbe pravou rukou na levém uchu,ale asi jooo

Datum: 10.02.2012 16:36 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
...já mít na to vercajk tak si to snad přehodím sám. Čerpadlo a termoventil bych tam nechal a nekomplikoval to.

Datum: 10.02.2012 17:01 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
ten Láďa je asi ten topenář se skrytým jménem v diskusních příspěvcích a radí vám jak to celé znehodnotit a roztrhat podlahu

-

Datum: 10.02.2012 18:23 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den. Mě je úplně jedno, jestli to tazatel udělá sám, nebo jestli mu to uděláty Vy, nebo ten vodotopoodborník. Elektorokotel, u kteréhoý jde nastavit nějaká teplota topné vody tu podlahu roztrhá jedině v případě, že tazateli poradíte, aby ji přenastavil na 80 °C. Jestli proudí voda v hadicích jedním, nebo druhým směrem je zcela jedno. Jestli je nějaké řešení jednodušší jak druhé, tak vždycky upřednostňuji to jednodušší. Jestli Vy jste topenář, tak tam skočte a je to raz dva hotový. Jinak jsou to kecy, kecy, kecičky. A nejlepší na celém tom systému je, že od samého prvopočátku je špatně a složitě naplánováno. Ale mě je to už fuk. A také proto už ani muk. kuk.
S pozdravem Laďa

Datum: 10.02.2012 18:50 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Kotel rozhodně přenastavovat nehodlám. Je na něm nastaveno max otopná voda 40 st. a přes to nejede vlak. To, že tam pan mistr namontoval čerpadlo, termoventil a otočil sběrač s rozdělovačem teď neovlivním. Už to tak je. Já to teď pouze chci dát do pořádku a to cestou nejmenšího odporu. Nebudu nic vyhazovat pokud to není vyloženě nutné, vše jsem zaplatil. Mě jde o doladění, které díky prohozeným částí a tudíž nefunkčních průtokoměrů dost dobře nejde. Jestli Vy myšleno pan Jaskva, či Svoboda máte mezi sebou problém, řešte si ho mezi sebou, zde pokud možno k tématu. Jsem rád za každou radu. Čím víc hlav tím víc rozumu se říká, nebo nee? A rozhodně nepatřím k lidem, kteří bezhlavě udělají něco co jim jiní poradí. Mám rád info z více zdrojů a úsudek a konečné rozhodnutí si dělám sám.

Autor: Honza Kopřiva
Datum: 11.02.2012 11:49 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100266
reakce na ...
Pokud se k tomu taky mohu vyjádřit tak jen toto.
V první řadě bych si odchytil toho topenáře a nebál bych se mu trochu pohrozit živnostenským úřadem ať to kouká předělat nebo vrátit peníze. A vše bych s ním domlouval se svědkem kdyby se náhodou pokoušel cukat, nebo písemně doporučeně s termínem opravy.
Co se týče předělání tak pokud to ten odborník nepředělá tak bych si chytnul jiného topenáře (samozřejmě lepšího) a nebál bych se oslovit nějakou větší známou firmu. Každý topenář si vozí v autě nějakou minimální všehochuť materiálu a na místě uzná nebo rovnou předělá. Takto přes monitory z fotek se můžeme více či méně jen dohadovat a lépe nebo hůře radit.
Já osobně bych vyhodil vše a nechal jen rozdělovač a sběrač. Vše by to napájel kotel s ekvitermem který by tam pouštěl kolik je třeba. Nic víc. A nic dalšího asi k tomuto nejde diskutovat.

Datum: 12.02.2012 08:36 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Děkuju za radu. Spíše než živnostenským úřadem mu pohrozím pěstí. Nějak nemám v úřad důvěru. Jiný topenář mě taky napadl, ale to jsou náklady navíc, zrovna tak jak vyhodit čerpadla z rozdělovačů. Ano bavíme se tu v teoretické rovině z toho důvodu, abych slyšel pár názorů a poté co se mi povede toho mého experta dokopat na místo činu, mohl ho dokopat k akci o které budu přesvědčen, že k nečemu bude.

Autor: petr kocina
Datum: 13.02.2012 08:19 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105454
reakce na ...
Fotogalerie:
kdyby jste si poridil tak jednoduchy rozdelovac jako mam ja,tak nemate se zapojenim problemy i kdyby jste to otocil.tedy odbornik kdyby to otocil.

Datum: 13.02.2012 08:38 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
flákačikocinijoudo,vidláku@CSC aspon si ten šrot něčím natři, aby to o tobě tolik moc nevypovídalo. že to rozdělí vodu je pravda, mám něco podobného, ale je to staré zhruba jak ty. ale regulace je perfektní, že ? flákačikocinojodo,vidláku@CSC a mohl bys vyfotit, jak máš nastavené ty ventily, když přetápíš. tato konstelace to neumožňuje. joudo

Datum: 13.02.2012 11:47 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
me to neirituje - me zajima funkcnost vas holt nefunkcni kosmetika :-)))))))))))))))

i regulaci a nastaveni mohu nafotit nemam s tim problem.
co kdyby jste nam predved ten vas zazracny rozdelovac :-)

pretapim kuchyn a obyvak - nastaveni.okna jsou jaksi previt a ty zisky nejsou takove jak bych si predstavoval a byl masirovan marketingem pred 8 lety.jenze tuto praxi vy mit v zadnem pripade nebudete !!!!!!!!

vy jste marketingovy kecalista a JAS novědec KVA kin. - bohuzel bez praxe a ta vase teorie vzdy zaostava za praxi - tlachate jen o tom co na TZB pochytite jen aby to vypadalo verohodne a smysluplne.praxe je vam zcela cizí !!!

Datum: 13.02.2012 12:59 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
flákačikocinijoudo,vidláku@CSC nepředvedu nic. mám podobný
samodomo, protože před 22 roky se takoví krasavci, které si dneska montuje úplně každý kromě tebe, nedali sehnat, ani pod pultem. ale ten můj je pěknější to ze dvou důvodů. za prvé je můj a za druhé je krásně galvanicky pozinkovaný. regulaci nafocovat nemusíš, žádnou jinou, než ty kuláče tam ani mít nemůžeš, čili stejný šmejd, jako mám já, ale s tím rozdílem, ža já mám šoupátka. já rád šoupám. a praxi s tvými okny nemám. to je pravda. já mám praxi pouze ze svými starými šroubovacími dřevěnými okny, které jsem vyhodil i když byla zasklena 1 tabulka + dvojsklo. a k praxi ti joudo mohu akorát sdělit, že když se dosypávala ta tvoje výsypka, tak já jsem už dávno spokojeně bydlel. a když ses začal zajímat o stavění, tak mě to na rozdíl od tebe přestalo zajímat. ale jak jsem tě nechtěně našel na TZB, tak jsem se opět o stavebnictví začal zajímat a pochopil jsem, stejně jako všichni. že nic nevíš. a se zvyšováním teploty to nepřeháněj, protože začínáš mít horečku a začínáš blouznit. přeji brzké uzdravení.

Datum: 13.02.2012 19:01 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
definice SOFISTIKOVANY TROLL - zrejme jste ho jaskvo a spolek jeste nenasel.

Zdanlive plnohodnotny debater,z jehoz slov temer odkapava med.ve zdvorilostnich frazich jsou vsak zaobaleny jedovate slehy,narazky ci nepravdiva a zla tvrzeni,ktere maji jediny ucel - rozleptat protivniky a znechutit jim dalsi ucast v diskuzi.radi meni i identitu.ostatne pro jejich cinnost se vzil nazev: TROLLOVANI.

Diskusní skupina: Stavba obecně http://forum.tzb-info.cz/stavba-obecne

Pokud chcete reagovat !!! NEODPOVÍDEJTE E-MAILEM !!! ale prostřednictvím odkazu "odpovědět" na následující adrese: http://forum.tzb-info.cz/121432-tloustka-obvodoveho-zdiva?idtext=66#text66

Nový příspěvek: tloušťka obvodového zdiva

Jak se nám to rozjelo -politika chytrolína jménem Láďa

JAS novědec KVA kin.
Četl jsem jeho článeček ve kterém všechny ujišťuje,že po zimním období přijde jaro.

zdravím kolegu

Datum: 13.02.2012 19:08 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
flákačikocinijoudo,vidláku@CSC tys už asi mentálně zkolaboval a zmůžeš se pouze na kopírování a ještě cizích blbostí. prosím tě aspoň se trochu zmátoř, protože všichni čekáme, že konečně začneš pracovat v oblasti duševní činnosti aspoň na polovinu plynu. zatím je to tak na slabých 10 %. a to sám i s tvým joudou musíš uznat, že nestačí.
čau lásko. joudo

Datum: 13.02.2012 09:35 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
takto má vypadat topení SVOBODA

NEJDE VLOŽIT OBRÁZEK

Datum: 13.02.2012 09:35 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
takto má vypadat topení SVOBODA
NEJDE VLOŽIT OBRÁZEK

Datum: 13.02.2012 11:41 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
lze,ale foto nesmi mit vice jak 0,5MB.
jenze toto vam spolek radeji nerekne.

Datum: 09.02.2012 17:07 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Ano to chápu, jenže mám přehozené větve a když už dokopu mistra, aby to otočil. Tak to nedoseřídí s tím, že se to celé zavzdušnilo a staví se jindy. Tedy z toho plyne, že potřebuju vědět proč dva kroužky, zda-li stačí povolit jen vrchní část, nebo na to má vliv i ta spodní. viz obrázek

Datum: 09.02.2012 17:09 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
i když já se domnívám, že je to pojistka, aby to člověk vevyšrouboval ven z tělesa rozdělovače

Datum: 09.02.2012 17:16 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
považuji to za odpovědi na otázky co a jak dělat v případě že topení topí a je vše v pořádku.
popenář to musí napravit a konstatuji,že musí proběhnout odvzdušnění
tak i tak

Datum: 09.02.2012 17:22 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
jenže ono dle mého laického názoru netopí tak jak má, proto tolik dotazů a nechci aby mi pan mistr věšel nějaké bulíky na nos až ho dokopu k tomu, aby to dal do pořádku

Datum: 09.02.2012 20:31 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
topenář bude mít problém,poněvadž spodní část rozdělovače má jinou
výšku než-li horní část s hlav.uzávěry a musí dojít k tomu,že bude muset rozhodit a následně osadit celý vestavěný komplet znovu do jiné polohy.Tím pádem zjistí,že horní plast.trubky jsou dluhé a dolní zase krátké.

Datum: 09.02.2012 16:40 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Tedy ještě jednou k tomu průtokoměru. Částí (červená barva) s baňkou a stupnicí se dá otáčet, tedy logicky mi z toho vyplynulo, že zavírá otvírá cestu, tedy reguluje průtok, který následně odečtu ze stupnice. Po nadzvednutí černého kroužku spodní části jde, celou spodní části rovněž otáčet, bez vlivu na horní půlku, tedy domívám se, že je to hrubé nastavení a vrchní jemné, ale spíš si myslím, že když nadzvednu ten kroužek a budu šroubovat tak ten průtokoměr vyšroubuju ven, nevím. Hledal jsem tento typ na netu a bohužel jsem ho nenašel, tak snad možná nějaká specializovaná firma, kde to prodávají by poradili

Datum: 09.02.2012 16:59 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
uvolněte průtoky zcela nadoraz a pouze regulujte uzavírací hlavicí množství jednotlivých okruhů.Jednoduché a vyzkoušené.

zobrazuji 1 - 30 z 41   starší >>
odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.