Autor: Michal Drugda Datum: 05.02.2012 21:58 | uživatel: 108624
| Fotogalerie:
 Jak úplně neznalý jsem šel "dofouknout vodárnu". Vypnul jsem jističem vodárnu a vypustil z potrubí vodu, kdyz voda přestala téct, začal jsem kompresorem dofukovat vodárnu. Všiml jsem si že z expanzní nádoby se tlačí voda a bubliny směrem do čerpadla(na obrázku zvýrazněno červeně), a tak se asi zavzdušnilo čerpadlo ale už nenasaje vodu. Snažil jsem se čerpadlo zalít ( na obrázku zvýrazněno zeleně) Ale čerpadlo vodu nenasaje a nechytnese, vždy pouze nasaje to co jsem tam nalil Nevíte kde je problém ??
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Petr Stoll Datum: 07.02.2012 15:03 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100221 reakce na ... | Dobrý den, pravděpodobně jste natlačil vzduch i za zpětnou klapku (do černého plastového potrubí PE). Doporučuji demontovat zátku u zpětné klapky a zalít potrubí vodou (pomalu a nechat probublávat). Pokud vám bude držet hladina, můžete zátku opět namontovat. Dále zalijte potrubí od klapky směrem k čerpadlu. Spusťte čerpadlo. PS: Pokud by vám hladina vody nedržela, při zalévání potrubí přes zpětnou klapku, překontrolujte těsnost sacího koše ve studni (popř. těsnost potrubí). Předpokládám, že máte v pořádku tzv. "berjle," kterými se dotahuje ucpávka mezi točící se hřídelí a tělesem čerpadla.
|
|
Autor: Laďa Jaskva Datum: 07.02.2012 14:33 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Jestli tomu dobře rozumím, tak vy to sací potrubí zalejete a ta voda se v něm udrží a čerpadlo ji vycucne, ale další vodu to nenasaje ? Takže v tom případě se asi zasekla zpětná klapka v sacím koši a podtlak čerpadla s ní nehne. Jestli je tomu tak, tak by " možná stačilo několik ran kladivem do sací trubky ve studni, jinak by se musela vytáhnout sací trubka ze studně a zpětnou klapku opravit, či nahradit novou. Jestli ta voda, kterou to zaléváte samovolně proteče, tak je ta klapka v koši špatná a chce to namontovat novou. S pozdravem Laďa
|
|
Autor: vaclav Tomek Datum: 07.02.2012 13:45 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100747 reakce na ... | První problem byl,když jste vodu ze zásobníku vlastně tlakem vzduchu natlačil do studny.Překonal jste vlastně zpětnu klapku,ta je pod tou oválnou přírubou blízko místa kde jste zalíval.Dál jste překonal sací koš ve studni,který netěsní.Pak jste to nemohl ani pořádně zalít.Já mám zpětnou klapku (valcovou)na začátku té hadice,tedy u zásobníku.To aby nebyla ta hadice pod tlakem.Až vám praskne a vytopí vás voda,tak budete vědět o čem mluvím.Jestli máte Sigmu tak tady--http://www.sigmashop.cz/clanky/instruktazni-videa
|
|
Autor: Jozef Homola Datum: 05.02.2012 23:39 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100172 reakce na ... | Problémů může být více. Něco v sacím koši, kde je i zpětná klapka nebo zamrznuté přívodní potrubí nebo děravé přívodní potrubí.
|
|