dotaz na nástěnné plynové přímotopy |
Autor: Hana Samcová Datum: 07.02.2012 09:13 | uživatel: 108641
| Dobrý den, mohl by mi, prosím, někdo dát reference ohledně nástěnných plynových přímotopů (kw, typ, spotřeba, nevýhody)? Jednalo by se o sezónní (duben, září, říjen) vytápění rodinného domku z 60 let, místnosti cca 16 m2. Stávající vytápění je klasické, tj.plynový kotel+vodovodní radiátory+nemrznoucí směs Friterm do -6 °C, což v těchto arktických dnech bylo nedostačující, teplota uvnitř klesla na -7 i více, zprovoznit kotel bylo velmi problematické a řešeno po telefomu), bydlím 400 km daleko, ráda bych se chtěla v budoucnu těmto nepředvídatelnostem vyhnout. Děkuji. Hanka
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: josef talach Datum: 07.02.2012 14:10 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 101350 reakce na ... | Zdravím, tohle by taky mohla být pro Vás vhodná volba,v rekreačních oběktech se preferuje takzvané teplovzdušné vytápění. ACCORRONI Plynové konvektory GHIBLI Elite, typy 4 – 5 – 6 popis s uzavřeným spalovacím obvodem, odtah spalin stěnou, tepelné výkony 3,35 až 43,95 kW. Konstrukčně vycházejí z předchozích osvědčených typů GHIBLI Plus, s využitím moderního designu a zdokonaleného ovládání funkcí. Vyznačují se velmi tichým provozem a vysokou tepelnou účinností. Distribuce teplého vzduchu je posílena dvourychlostním ventilátorem, provoz i bezpečnostní funkce jsou automatizovány. Na přání lze topidlo doplnit časovým spínačem s týdenním programem. Dvojitá trubice pro přívod spalovacího vzduchu a odtah spalin může být vyvedena v přímém směru v délce 1 metru. S použitím tzv. zdvojovací komory mohou být trasy přívodu vzduchu a odtahu spalin prodlouženy až do vzdálenosti 3metry, popřípadě pomocí kolen nebo ohebných vložek odkloněny libovolným směrem. Trubice jsou na fasádě zakončeny nenápadnou protivětrnou koncovkou o průměru 60 mm.
|
|
 | Autor: Hana Samcová Datum: 08.02.2012 09:53 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108641 reakce na ... | Dobrý den, pane Talachu, dík za radu. Je to zajímavý tip, ale cena je, pokud jsem do ní promítla trubici+ instalční příslušenství, je vysoká, u GHIBLI ELITE4 (3,35kW) je cca přes 17.000 včetně DPH? Pokud je to tak, proč je tak vysoká? Děkuji. Hanka
|
|
 | Autor: josef talach Datum: 08.02.2012 12:40 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 101350 reakce na ... | Paní Hano, ono je to jako s auty.........................,berte to jako jednu z možností. Na vytápění- případně temperovánírek rekreačních objektů je to volba dobrá. Pokud je to nad Vaše finanční možnosti,dají se vybrat určitě i levnější varianty topidel.Velmi odolná jsou i topidla fy VIADRUS,ale nelíbí se mi vzhledově. Karma ,Mora, jsou levnější varianty,ale zas to tolik nevydží.
|
|
 | Autor: Hana Samcová Datum: 09.02.2012 09:31 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108641 reakce na ... | Pane Josefe, díky za další variantu topidla, nakonec můžu udělat kombinaci více typů, ten teplovzdušný konvektor mě zaujal, může být třeba jen ve VIP pokoji .... S pozdravem Hanka
|
|
| |
| |
| |
 | Autor: Hana Samcová Datum: 08.02.2012 11:55 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108641 reakce na ... | Pane Talachu, zapomněla jsem se vás zeptat, zda jsem váš odkaz na web pochopila správně, plynové konvektory mají v systému vodu? Děkuji. Hanka
|
|
| |
| |
 | Autor: Hana Samcová Datum: 08.02.2012 09:47 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108641 reakce na ... | Dobrý den, pan Janásku, dík za radu. Nevíte náhodou, jaký je rozdíl mezi těmito plynovými topidly, co se kvality týče, jedná se o jedno a to samé, co se technického provedení týče, jsou to "vafky"? Gamat 373 (3,3kw) cena: 8.652,- Karma beta3 mechanic (3kw) cena: 8.301,- Mora 6150 (2,5kw) cena: mezi 3975,- a 5490,- Děkuji. Hanka
|
|
| |
 | Autor: Hana Samcová Datum: 09.02.2012 09:50 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108641 reakce na ... | Pane Stolle, díky za linky, prokousala jsem se tím, ale nevím přesně, kterou variantu Karma/Gamat/Mora vybrat, jestli je třeba nějaké obecné povědomí, která je kvalitnější? Vzhledem k tomu, že nejde o výměnu starého topidla za nové, myslím Gamat za Gamat, atd., ale o úplně nový druh vytápění, původní je klasické (plynový kotel a radiátory na H2O), tak po konstrukční stránce (otvory do zdi, napojení na plyn) by to bylo asi jedno, ale co do kvality, tak to je pro mne zatím jedna neznámá. Rodinný domek je na severní Moravě, pokud by někdo věděl o nějaké firmě, byla bych ráda. S pozdravem. Hanka
|
|
 | Autor: Petr Stoll Datum: 21.02.2012 08:12 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100221 reakce na ... | Dobrý den paní Samcová, pokud chcete i nadále využívat stávající teplovodní vytápění, bylo by volbou doplnit do otopného sytému nemrznoucí směs a zvolit poměr koncentrace pro co nejnižší teplotu. Chcete-li však objekt jen temperovat v období velkých mrazů, můžete si nechat ke stávajícímu kotli namontovat ještě elektrokotel. Dálkové ovládání kotle můžete řešit např. přes termostat umístěný v nejchladnější místnosti (vyrábí se i bezdrátový), popř. přes internet. To by však bylo možné i u stávajícího plynového kotle. Co se týká plynových topidel, volil bych fy Kvart. Topidlo má hliníkový výměník tepla a mám s ním dobrou zkušenost. http://www.kvart-cz.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=31
|
|