EE podlahovka pro NED/PD

Autor: Jiří Šeda
Datum: 07.02.2012 11:49
uživatel: 108657

Dobrý den,

s velkým zájmem jsem si přečetl diskuze k podlahovému vytápění, zejména příspěvky pánů Kocina/Šalý/Strnad/Smrčka/Šafanda a dalších...
Musím říct, že pan Kocina používá selský rozum a to se mi líbí :-)

Zajímali by mě vaše názory na mojí situaci:
Budu mít podkrovní dům o základu 8x12.
Zateplení stěn 25xcm (10vlna+15polystyren).
Trojskla 0,6,rám0,9
Střecha 25cmvaty
Vypočtená TZ je 3kW.
V domě bude rekuperace od Elmetu (Elair) s TČ A/A.

Chci jít do EE podlahovky(folie Fenix). Doporučíte mi ji? Podlahy plánuju v laminu, někde i vinyl (ten klikací, ne lepenej)

Dále mi Fenix doporučuje do obýváku (40m2) ještě jeden panel pro zvýšení dynamiky. - je tam skutečně potřeba? Dle p. Kociny je už tak podlahovka předimenzovaná.

Dle mého soudu sice lamino bude mít delší náběh(menší dynamiku), ale jakmile začne přenos tepla, tak je to stejné jako dlažba.

Děkuji za názory

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Jiří Šeda07.02.2012 21:22
melkor unlimited07.02.2012 21:10
melkor unlimited07.02.2012 21:01

Datum: 07.02.2012 21:10 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100033
reakce na ...
.... Musím říct, že pan Kocina používá selský rozum a to se mi líbí :-)
čo bolo, to bolo, terazky ..... by potřeboval před použitím zatřepat.

.... Zateplení stěn 25xcm (10vlna+15polystyren).
Nějaký důvod?
Nebo se povedlo sehnat zbytky vlny a zbytky EPS "za levno"?

.... Střecha 25cm vaty
To je asi tak polovina potřebného množství

... Vypočtená TZ je 3kW.
Nezapomenul to "energetický auditor" opravit po předchozím "výpočtu" ?

.... Chci jít do EE podlahovky (folie Fenix). Dále mi Fenix doporučuje do obýváku (40m2) ještě jeden panel pro zvýšení dynamiky..... není už tak podlahovka předimenzovaná?
Pokud vypočtená TZ není kec, tak je to předimenzované hodně.

... Dle mého soudu sice lamino bude mít delší náběh(menší dynamiku), ale jakmile začne přenos tepla, tak je to stejné jako dlažba.
Není. V obráceném poměru tepelných odporů se dělí tok tepla do místnosti a ke ketkům.
Krteček & Co Vám budou děkovat za vyhřívání pelechu.

Autor: Jiří Šeda
Datum: 07.02.2012 21:22 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108657
reakce na ...
K té stěně - vnitří zateplení je 10polystyren, z venku je vata.
Důvod nevím.
Ke střeše - ano, 25cm je možná málo(nevím), ale zase ve stropě je dalších 20cm. Takže je odizolovaný jak strop tak střecha.
V podkroví bude jen ložnice, sociál a půda, tak se tam moc topit nebude, tak snad to nebude vadit.
Jinak v ložnici jsem zvyklý na 17-18C, v jiných místnostech tak na 21-22max.
TZ je vypočtena pro přízemní dům se stejnými parametry, u mě došlo jen ke zvednutí střechy o 50cm, čím jsem získal použitelné podkroví (40m2 obytné + 40m2půdy). Může to mít velký vliv na změnu TZ pro můj dům?
Každopádně ten panel mi také přijde zbytečný, ale nevím jak se žije v NED/PD, takže se trochu bojím...
Jinak podlahovku nebudu dávat po celé ploše domu, když odečtu nábytek apod, tak mi vychází podlahový výkon cca 600W na místnost(15m2)
Předpokládané náklady cca 18kKč/rok na EEtopení.

P.S.: TZ je vypočtena pro -17C(Šumava)

Díky

Autor: melkor unlimited
Datum: 07.02.2012 21:01 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100033
reakce na ...
Poslyšte, nechete ty peníze rovnou házet z okna?

Bude to jednodušší, spolehlivější, rychlejší a pohodlnější řešení a navíc budete vědět, kam se ty prachy poděly.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.