fasáda |
Autor: Sam Novák Datum: 08.02.2012 19:06 | uživatel: 108680
| Dobrý den, mám dotaz na zateplení bungalovu Uno2 postavený z porothermu 40cm na pěnu jakou tlouštku polystyrenu mám použít.Mám možnost koupit za dobrou cenu extruďák 8cm,ale nevím jestli je možné ho použít na fasádu a jestli ta tloušťka stačí. Díky za radu Sam
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: Zdeněk Kmín Datum: 09.02.2012 06:52 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100245 reakce na ... | - Extrudovaný polystyren se používá na zeteplení konstrukcí v kontaktu s vlhkostí (např. sklep) a býva výrazně draší než klasický fasádní polysteren, takže aby Vás se slevou nepřišel dráš. - 8cm je dnes už nerentabilní vůbec instalovat na fasádu. Tloušťka izolantu zavisí, co od výsledku očekávate a kolik izolantu máte v ostatních konstrukcích (podlaha, strop). Pokud zateplovat, tak dejte rovnou 20cm.
|
|
 | Autor: Petr Trekoval Datum: 09.05.2012 16:27 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104460 reakce na ... | Nechte si to spocitat zdali bude stacit treba 6cm. ja davam 6cm na 44 EKo+ profi. puvodne jsem nechtel vubec, ale protoze mam dost zeleza na preladech, tak pro jistotu resim timto. vice investujte do stropu a podlahy a kvalitne resenym detailum u oken a dveri pripadne do zdroje tepla. Ale nic se nema prehanet :-) technologie upaluji dopredu. Dejte to co je nejbeznejsi a tim padem za nejlepsi pomer cena/vykon.
|
|
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
 | Autor: Petr Trekoval Datum: 10.05.2012 09:23 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104460 reakce na ... | Ono nejde jen o ten rosnej bod, ale o jeho pubeh a zdali se dokaze vyparit. muzete mit rosnej bod mimo a stejne muze nastat situace, kdy bude kondenzovat voda ve zdi u silne izolace. Proto vypocet dela projektant, ktery muze rict jakou minimalni tlousku izolantu je mozne dat na dum za danych podminek. Zeptejte se na to sveho projektanta co vam rekne.
|
|