Jaká okna z nabídky vybrat?

Autor: Roman Pejskar
Datum: 09.02.2012 18:22
uživatel: 108696

Dobrý den
Před půl rokem jsem koupil rodinný domek přestavovaný někdy před 25 lety. První zima mi ukázala, že v co nejkratší době musím vyměnit okna, který vůbec netěsní a tak více než dům ohřívám okolí domu…. Rozhodl jsem se, že vyměním všech 12 oken, celková plocha je nějakých 23 metrů čtverečných, okna plastová, barvená z obou stran, dodávka bez začištění. Rozeslal jsem nabídky a nejvíce se mi líbí následující nabídky:
Okna Ševčík – 5-ti komorový rám DECEUNINCK Zendow, 2 těsnění, 70 mm, kování GAK ZV, U=1,1 , cena necelých 70000Kč
Okna Macek – 5-ti komorový rám Aluplast Ideal 4000, kování MACO Multitrend, U=1,1, cena 80 000Kč
VŠ Mix – 5-ti komorový rám VEKA, kování WINKHAUS, U=1,0 , cena 77000 Kč
Europol (prodejce oken v sousedním Polsku) – 5-ti komorový rám ALUPLAST 4000, kování MACO, U=1,0, cena 54 000Kč

Nerad bych, aby se debata stočila na hádání, zda v Polsku vyrábějí špatná okna. Dle současných informací jsou okna Macek také vyráběna v PL, VS mix rovněž a Europol je přímo Polská firma.
1) Jde mi zejména o to, zda jsou okna srovnatelná a které by jste si vybrali vy, popřípadě můžete navrhnout alternativu..
2) Dům má po přestavbě služnou a hezkou fasýdu a nevím zda budu dům zateplovat. Pokud ano, mám si nechat zabudovat o něco menší okna, aby se pak mohl otvor dobře zateplit?

Všem moc děkuji za názory…..

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Datum: 09.02.2012 22:04 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101348
reakce na ...
Dávám ke zvážení " Inoutic Prestige 6-ti komorový" profil. Podle mne mají bezkonkurenčně nejhlubší drážku pro uložení skla. Mám je v paneláku s dvojsklem a ani při mínus dvaceti není žádný orosený proužek u spodního okraje, což spojuji s tím hlubokým uložením skla. Nedoporučuji profily jen s dvěma těsněními.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.