připojení na kanalizaci

Autor: Roman Tulinský
Datum: 10.02.2012 10:54
uživatel: 108707

Dobrý den,

mám dotaz ohledně napojení na nově budouvanou kanalizaci, kterou zřizuje město. Kanalizace se již dávno měla zřizovat, ale s výstavbou město otálí. Já chci kolaudovat v půli roku 2012 a proto musím vybudovat žumpu, na kterou mám povolení v ohlášce.
V případě, že dojde k vybudování kanalizace jsem povinen se na kanalizaci napojit?

Město bude muset cenu stočného z důvodu vysokých nákladů šroubovat nahoru a již dnes je skoro jisté, že za dva roky bude stočné cca 100Kč Nehledě na to, že investice do žumpy není malá a po event- napojení na kanalizaci mi bude v zemi ležet zakopaných 30.000Kč!

Mám ohlášku, ve které je psáno:

Vsak na dešťovou vodu, jímka na dešťovou vodu, vodovodní přípojka a nepropustná vybíratelná jímka (žumpa) nejsou dle § 55 odst. 2 zákona č.254/2001 Sb., o vodávh a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů, vodními díly. Povolení těchto staveb vyřizuje obecný stavební úřad, kterým je magistrát města havířova - stavební a silniční správa úřadu. Stavba žumpy se považuje za dočasné řešení. V případě, že v dané lokalitě bude vybudována splašková kanalizace, investor stavby se napojí na tuto kanalizaci přípojkou. Na základě výše uvedeného je nutno stavbu žumpy ohlásit jako stavbu dočasnou do doby vybudování splaškové kanalizace.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Datum: 11.02.2012 09:41 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100652
reakce na ...
V tom stanovisku je to napsáno jasně, takže nechápu, jak to chcete okecat.
To se spíš rovnou zeptejte na obecním a stavebním úřadě, jak vás chtějí sankcionovat za to, že se zkrátka odmítnete dodatečně připojit na kanalizaci a zlikvidovat jímku. A podle toho to zvažte.

S obcí a stavebním úřadem považuji za vhodné být za dobře, protože vám mohou setsakra znepříjemnit život. Nějaký bič se vždycky najde. Na vyvážení žumpy jsou tabulky s x litry na osobu a den - a pokud narazíte na stavebním úřadě fakt na velkého nepřítele, tak vám bude dle tabulek tak dlouho úředně předepisovat přečasté vyvážení jímky (a nikoho nebude zajímat, že ji máte plnou ve skutečnosti zrovna jen z 1/4 - jinak flastr nebo předepsání čerstvé kontroly průsaků, která je dražší než vývoz), že vás to bude ve finále stát tolik, že nakonec ještě přilezete po kolenou, abyste se na kanalizaci mohl s díky napojit...

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.