Přimrzající plastová okna

Autor: David Pardubice
Datum: 11.02.2012 10:15
uživatel: 100387

Fotogalerie:

Protože obrázek je za tisíc slov, dám sem s dovolením fotku a poprosím o radu: okna máme komplet přimrzlá k obvodovému těsnění (venkovnímu). Poradíte? Dík

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Laďa Jaskva11.02.2012 12:12
David Pardubice11.02.2012 11:29
petr kocina11.02.2012 10:36

Datum: 11.02.2012 10:36 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105454
reakce na ...
jaka je vlhkost v dome a kolik tesneni ma kridlo.
bezne se davaji 2 a posledni dobou uz i 3.

nikdy jsem tento jev nezaznamenal u svych oken a to jsem mel vlhkost v dome 80%

koukam,ze mate drevena okna - jste si jisty tim plastem?

zkusil bych tesneni maznout silikonovym olejem a udelat na ramu otisk,jestli vubec kridlo celkove dosedne na ram.

Autor: David Pardubice
Datum: 11.02.2012 11:29 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100387
reakce na ...
Díky moc za odpověď. Vlhkost máme stabilně kolem 40%, teď zrovna 36%. Těsnění jen jen dvojité po obvodu, třetí středové není. Okna jsou skutečně plastová; to co možná na obrzáku vypadá jako bílá barva odlupující se ze dřeva, je ve skutečnosti plíseň - teď jsem na to koukal :-(

Jinak můj tip je, že okna prostě blbě těsní a vnitřní vzduch se dostává do funkční spáry, tam na studeném rámu kondenzuje a tím to celé přimrzá.

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 11.02.2012 12:12 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Ten Váš typ je s největší pravděpodobností, hraničící s jistotou, správný. Je otázka, když mají ta okna dvě těsnění, jak jsou stará. Ale ono je to celkem jedno. Co není jedno, je seřízení oken tak, aby těsnila. Mám ve dvou domech okna se dvěma a v jednom se třemi těsněními. Nikde k tomuto problému nedochází. A dnešní velké teplotní rozdíly přispívají k tomu, ža přez to vnitřní nedoléhající těsnění se dostává do meziprostoru hodně vlhkého vzduchu z interiéru a ta vlhkost spolehlivě zkondenzuje na vnějším těsnění, protože je to nejstudenější místo. A nejdříve se námraza tvoří v místě, kde to vnější těsnění nejhůře doléhá. Takže to celé musíte nějak vysušit, těsnění namáznout třeby glycerinem, nebo nějakým olejíčkem a okna seřídit, čili utáhnout. Ty fuky se dají poměrně lehce zjistit obyčejným papírem, že ho přivřete a zkusíte, jak s ním pohnete.
S pozdravem Laďa

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.