Prostup trubky do vrtu

Autor: jirka sedlacek
Datum: 13.02.2012 10:37
uživatel: 108765

Fotogalerie:

Dobrý den, poprosil bych o radu, jak řešit prostup PE vodovodního potrubí do vrtu. Fakta – vrt prům. 110 mm, mírně svažitý pozemek. Vrt přetéká, odvod v minimálním spádu do přilehlého potoka (nelze tedy odtokové potrubí ani zvednout – je již takhle vysoko, ani zahloubit – neměl bych spád do potoka). Ponorné čerpadlo nepřipadá v úvahu – možnost krádeže, navíc jsme se sousedem na stejném zdroji vody a při zkušebním čerpání – i když vibračkou – se mu zakalila voda v celém domě. Takže v současné době uvažuji nad osazením plastovou šachtou přímo na vrt s prostupem pro odtékající vodu a dalším prostupem pro vodovodní potrubí prům. 40, kterým bude čerpána voda do chaty pomocí darlingu umístěného v chatě. Čerpání bude prováděno z hloubky cca 6-8 metrů, na konci vod. potrubí bude sací koš se zpětnou klapkou.
Toto řešení (zatím jsem na lepší nepřišel :) má pro mne ale jeden háček – jak vyřešit prostup potrubí prům. 40 do vrtu (viz otazník) tak, aby byl prostup utěsněn a nepropouštěl vodu – trubka vrtu bude plná až nahoru k přepadu.
Možná bude řešení úplně jednoduché, já však zatím na nic nepřišel. Děkuji tak za jakoukoliv radu, příp. i jinou možnost řešení celého osazení.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.