KOTEL DOKON 24

Autor: René Čverčko
Datum: 14.02.2012 15:14
uživatel: 108786

ZDRAVÍM,mam doma kotel dakon je k němu připojena expanzní nadoba a take je k tomu napojeny bojler.
Mam problem s tlakem pořad mě klesa a dokaže spadnout až na dvě čarky,jako by tam nebyla voda.moje mama pořad vodu dopouští ale to není určitě dobry,prosím o radu co stím ?
všechny radiatori jsem skontroloval a voda nikde neteče a k bojleru mam uzavřeny kohout už mnoho let takže tam zavada nebude vubec nevím co stím a expanzní nadoba byla měněna minulí rok,předem děkuji za radu

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Datum: 14.02.2012 15:46 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108541
reakce na ...
pokud je kotel staršího data může být i jemná prasklina v ohništi,která
se velice lehce vypaří vodu při topení a nepoznáte nic pouze nechat vyhasnout kotel alespoň na den nebo dva a tím lze zjistit podle vlhkosti
v samotném kotlu nebo kolem něj.
je třeba udělat kontrolu tlaku v expanzní nádobě při vychladnutí a popřípadě dofouknout na cca 0,8
je také zapotřebí uzavřít i druhý ventil,poněvadž výměník může být
špatný a propoušt vodu z topení do vodovodního řádu nebo alespoń
doplńovat nepoužívaný bojlér do doby jeho konečného naplnění nebo
to také spotřebováváte nechtěně pro domácnost

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.