Jedna vodovodní přípojka pro 3 domy

Autor: Aneta Struhalová
Datum: 14.02.2012 15:16
uživatel: 108787

Zdravím,

měla bych dotaz ohledně následující situace. Na jednu vodovodní přípojku jsou napojeny 3 domy (přípojka - jedna větem k jednomu domu, další větev, která se pak dělí na dvě větve, každá s vlastním uzávěrem). Chodí z vodáren jedna faktura na mé jméno. Já pak obejdu zbývající dva domy a ty mi podle svých hodin nahlásí spotřebu. Přípojka je ke všemu černá stavba. V tichosti postavena hodně dávno. Aby se zlegalizovala, musí se vypracovat projetk na náklady obce. Řeší se to již dva roky a je to na mrtvém bodě. Došlo ale k situaci, kdy se extrémně vyhrotily vztahy s jedním z odběratelů (pozdní platby, dohady o výši). Můj dotaz - můžu ho od papírově mé přípojky odpojit? Děkuji.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Jan Šnajdr15.02.2012 19:09
Laďa Jaskva15.02.2012 09:48
vaclav Tomek15.02.2012 09:32
Aneta Struhalová15.02.2012 07:36
Jan Šnajdr14.02.2012 20:59
Jan Krejčí14.02.2012 20:16

Datum: 14.02.2012 20:59 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100383
reakce na ...
Na to aby se dalo poradit by bylo lepší více informací nejlépe mapku kde bude napsáno který pozemek je čí kde vede potrubí kdo ho pokládal a platil.Nejjednoduší by bylo osadit do domů vodoměry vodárny.Někde povolují vodoměry do sklepů někde do šachet.To že stavba vodovodu nebyla schválená nic neznamená dřív se to neřešilo.Řešíte to dva roky se sousedy nebo jste byla i na místní vodárně?Jistě mají zkušenosti i s takovými situacemi.

Autor: Aneta Struhalová
Datum: 15.02.2012 07:36 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108787
reakce na ...
Zdravím, jeden vodoměr je v šachtě (na ten chodí faktura) a pak má každý barák svůj zablombovaný. Podle nich se rozpočítává konečná spotřeba. Řeší se to z obcí, ta to předala na odbor městského úřadu. A dva roky se nic neděje.

Ten vodoměr v šachtě je na pozemku jiné soukromé osoby, potrubí se pak dělí na dvě větvě. Jedna jde do jednoho baráku a další větem (cca 150 m) jde přes pozemek zas někoho jiného. Nad zem je vyveden uzávěr a větev se zde dělí pro zbývající dva baráky. Snad je to trošku srozumitelné.

Autor: vaclav Tomek
Datum: 15.02.2012 09:32 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100747
reakce na ...
Nevím,nejsem odborník na mezilidské vztahy,ale jak ten pán někde v Teplicích odpojil lidem vodu tak bylo v TV,že je to špatně.
Toho to problému bych se snažil hodně rychle zbavit.Třeba tím,že bych mu to zavřel Aby se něco hnulo .Kdo bude platit vodu,která vyteče za vaším vodoměrem a přez jeho vodoměr neproteče.No vy .Až zjistíte,že součty vodoměrů s tím hlavním nesouhlasí.To může utect hodně vody.hlásí se stav snad 2x/rok.

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 15.02.2012 09:48 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Napsala jste to pro mě naprosto nesrozumitelně. Já to chápu tak, že Vy nakupujete vodu od vodárny a porodáváte ji dalším dvěma odběratelům. Jeden nechce platit naměřené množství, tak ho odpojte. Stejně si myslím. že není nic snadnějšího, než zajít na vodárny a zajistit, aby každý odběratel měl svůj vlastní přívod nezávisle měřený a tudíž, aby každý dům byl smluvním partnerem vodáren. Jestli to bylo vybudováno někdy dávno nelegálně je zřejmě jedno, protože za tu dobu je to zlegalizováno tzv. vydržením. Já bych se vykašlal na obecní, městský a stavební úřad a šel na vodárnu, aby podepsali smlouvu o odběru i s těmi dalšími rodinami. Napojení je technicky jednoduché.
S pozdravem Laďa

Autor: Jan Šnajdr
Datum: 15.02.2012 19:09 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100383
reakce na ...
Podle toho co jste napsala je všechno špatně.úřad to nebolí protože ho to v podstatě nemusí zajímat když to není na obecním pozemku.Zajděte na vodárnu ,ideální by bylo přemístění fakturačního vodoměru k vám do domu a ostatní ať si to vyřeší......

Autor: Jan Krejčí
Datum: 14.02.2012 20:16 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100236
reakce na ...
Vodárna Vám radostně fakturuje, tedy Vaši přípojku uznává. Tak jakýpak obecní projekt nebo černá stavba? Souseda, který prudí, bez obav odpojte. Je to fakturační vodoměr na Vaší přípojce a kolik "umyvadel" si budete chtít nechat na trubce za ním, je čistě Vaše věc. Když se mu stávající stav nelíbí, ať si zřídí svou vlastní přípojku jak potřebuje.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.