Parozábrana dřevostavby

Autor: ivo holy
Datum: 19.02.2012 00:42
uživatel: 103779

Dobrý den,nechal jsem si postavit dřevostavbu zdi a okna v pasivu,ale nemám rekuperaci.Při položení parozabrany ve stropě firma to trošku nezvládla nelíbily se mi tam spoje atd.Nechal jsem si udělat bloover door test který vyšel podtlak 3 (nějaké jednotky) a přetlak 4,8 nemám ve smlouvě že to mělo splňovat vzduchotěsnost pasivu:-( ale normalního standartu domu by to mělo být 4,5 člověk který test prováděl říkal že se ty dvě hodnoty průměrují takže se sotva vlezu pod 4,5 je to tak nebo musí vyjít obě hodnoty pod 4,5
Děkuji Holý

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Martin Kovar15.03.2012 14:13
Pavel Šimek05.03.2012 00:26
Jiří Mitáček20.02.2012 20:02

Datum: 05.03.2012 00:26 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 109096
reakce na ...
Zdi a okna v pasivu vám nedají pasivní dům a patrně ani ne nízkoenergetický-nemáte-li nastaveny smluvně určité hodnoty, pak se řídí výsledek testu normou. Podtlak a přetlak se opravdu zprůměruje, takže jestliže jste se vešel do normy pro běžnou výstavbu n50<4,5, pak nemůžete bohužel nic namítat ani reklamovat.

P.S. přetlak 4,8, to už někde pěkně fičí!

Pavel Šimek

Autor: Jiří Mitáček
Datum: 20.02.2012 20:02 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100188
reakce na ...
Pokud jsou špatně udělány spoje parozábrany tak je celkem putna jestli jde o PD či cokoli jiného. Ve smlouvě máte jistě skladbu k-ce a pokud je ta parozábrana v té skladbě obsažena tak tam prostě musí být. A pokud je udělána špatně tak tam vlastně není a firma to bude muset opravit. Nemám zkušenosti kolik vyjde BD test u obyč stavby, ale u PD se musíte vejít do výměny půlky obsahu domu za hodinu. Což je překročeno skoro o desetinou čárku!
Ta hodnota 0,5 není IMHO až tak důležitá, ale důležité je aby byly chráněny (parotěsně) části u kterých to může způsobit problémy a to pravděpodobně se špatnými spoji nebude...

Autor: Martin Kovar
Datum: 15.03.2012 14:13 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101818
reakce na ...
Uplne suhlasim. Ta parozabrana je zle urobena ked vysli take vysledky BD testu. A tym ze je zle urobena, vodna para prechadza do konstrukcie a tam kondenzuje... Co to spravi s konstrukciou po rokoch, to necham na Vasu predstavivost.
Napr. ja som po blower teste zistil ze som zabudol utesnit prechodku na kable o velkost 2,5cm, takze tade mi unikal vzduch. A aj tak som dosiahol hodnotu 0,603. A to nehovorim o zle urobenych detailoch pri oknach, kde tiez fucalo. Takze si neviem predstavit ako to moze byt u Vas. Skusali ste zistovat miesta najvacsich unikov?

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.