Garážová vrata |
Autor: Josef Nos Datum: 21.02.2012 10:20 | uživatel: 108902
| Dobrý den, rád bych se zeptal na případnou spokojenost/nespokojenost s vyrobci garážových vrat. Chci vyměnit stará garážová vrata (kridlova plechová) za nová vysouvací. Slyšel jsem že jen Trido nabízí výměnu těchto vrat bez bourání. Máte někdo s tímto zkušenost ? Děkuji za odpověde poprípade rady jak vybrat abych nenaletel.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: Bořivoj Zmatený Datum: 02.03.2012 17:07 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107629 reakce na ... | Dobrý den, výrobců je opravdu spoustu a i cenové rozpětí je dost široké. Nejhorší je, že amatér může maximálně mezi sebou porovnat výkony jednotlivých motorů a záruku na pružinu. Druhou věcí je, jestli při tak jednoduché věci, jako vrata jsou, má smysl něco řešit a nezvolit opravdu tu nejlacinější variantu.
|
|
| |
Autor: Emil Novák Datum: 21.02.2012 22:12 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108561 reakce na ... | Vrata TRIDO v jedné variantě umí nasunout konstrukci "zvenčí", takže vlastně lícují s fasádou (nemají z exterieru špaletu). To využívají v reklamní kampani, že vlastně můžete nechat staré zárubně, pouze odřežete panty atd. Výhoda je v tom, že se zvětší světlost garáže o sílu stěny, což se může někdy hodit- já o nich vážně uvažuju pouze kvůli tomuto důvodu. Ale co se týče kvality vrat, je to jak u všeho ostatního -je třeba porovnat cenu, kvalitu, životnost, materiál, servis apod.
|
|
| |
 | Autor: Josef Nos Datum: 22.02.2012 07:18 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108902 reakce na ... | Podle mych informaci by to melo byt 11 cm. Zjistoval jsem u znamych jak je to s kvalitou a maximalni spokojenost. U jinych vyrobcu me docela zarazila zaruka. pisou ze maji 10 let ale kdyz jsem se zeptal na co vsechno je tak jsem zjistil ze vlastne na nic podstatneho :(
|
|
 | Autor: bob svaton Datum: 22.02.2012 09:19 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108292 reakce na ... | montovali jsme parkrat rolovacky do otvoru a musim rici ze nacpat cokoli do prujezdu je ta nejvetsi blbost. Jinak s tou zarukou osobne nevim co by se na tech vratech melo pokazit. mame jich nekolik v bytovych domech kde jsou garaze pro 20-100 aut a co se meni jsou pruziny, ktere jsou na 10 000 cyklu. Loni am byl jeden podstropni motor po osmi letech a jeden bocni taktez po osmi. Jinak jsou to pretrzena lanka a vyrazene lamely ci panely kdyz treba nejakej debil zapomene ze ma na zahradce jeste rakev.
|
|
 | Autor: Josef Nos Datum: 22.02.2012 09:26 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108902 reakce na ... | Diky za info, cyklem se rozumi otevreni/zavreni ? Nekteri vyrobci nabizi az 30 000 cyklu a to bych pak byl spokojeny uplne :)
|
|
 | Autor: bob svaton Datum: 22.02.2012 11:16 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108292 reakce na ... | nahoru - dolu jsou dva cykly. ve dvougarazi pocitejte 10 let na pruziny. Nema smysl nabizet 30 tis nebo i vice cyklu, protoze to ty pera nevydrzi. je to proste 10 tis a konecna. jinak vrata samotna pri slusnem zachazeni vydrzi i stovky tisic cyklu. Neni duvod proc by to nevydrzely. Jedine co na vratech muze odejit jsou lanka, pruziny a motor. dnes jsou na vratech padove brzdy takze vas to ani pri prasknuti lana nebo pera nerozmacka.
|
|
 | Autor: Josef Nos Datum: 22.02.2012 11:23 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108902 reakce na ... | Tomu nerozumim, proc by pera nemela vydrzet vice cyklu ? Zalezi snad na tom z ceho je to vyrobeno. Je to podle me jako s autem, levneji vydrzi min nez drazsi.
|
|
 | Autor: bob svaton Datum: 22.02.2012 11:34 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108292 reakce na ... | fakt jo? me se audi A6 srala ze bych to nikomu nepral a kdyz praskla hridel v prevodovce tak hrnec pretekl.
|
|
 | Autor: Josef Nos Datum: 22.02.2012 11:37 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108902 reakce na ... | vyjimky potvrzuji pravidlo a to plati vsude, rozhodne bych si nekoupil noname vrata nebo vrata z ciny
|
|
 | Autor: bob svaton Datum: 22.02.2012 11:42 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108292 reakce na ... | no to vubec. to je jak ty prestitkovany TC co prestavaj topit pri -3. Zaslusne povazuji Kruzik nebo Gartech, ale je jich spousta dalsich.
|
|
| |
 | Autor: bob svaton Datum: 22.02.2012 12:54 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108292 reakce na ... | ja kdyz se podivam na stranky lomaxu tak uz me doslova serou. "jako jediný výrobce Vám vyrobíme vrata přímo na míru, přesně podle Vašich požadavků na prostor" "dokážeme jako jediný výrobce v ČR libovolně kombinovat imitace dřeva, typy prolisů, barvy a nerezové doplňky". odkud jste?
|
|
 | Autor: Josef Nos Datum: 22.02.2012 13:12 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108902 reakce na ... | Velke Meziřiči a s Lomaxem mate pravdu, pripada mi ze je to hodne poviku pro nic a jejich zaruka me vubec nepresvedcila o tom ze bych jim mel pri vyberu dat prednost.
|
|
| |
 | Autor: Josef Nos Datum: 22.02.2012 13:35 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108902 reakce na ... | S tim jsem ani nepocital. Asi to vyhraje Trido. Blansko není tak daleko a vymeni mi vrata prej za tri hodiny :)
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 22.02.2012 13:45 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Bořetice ( Lomax ) je o 30 km dále. Nevím, jestli dělají takové výměny, jako Trido, za 3 hodiny. Nicméně, já jsem vybíral vertikální vrata a nakonec to vyhrál Lomax. Nicméně to je fuk. Já chci jen poukázat na jejich neuvěřitelně velkou expozici všech vyráběných typů , přímo v Bořeticích ve fabrice. To je více, než vidíte na veletrhu. S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Josef Nos Datum: 22.02.2012 13:47 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108902 reakce na ... | Ja vim ale jejich vrata se montuji za otvor a ja potrebuji vymenit vrata s tim ze nechci bourat stare futro.
|
|
 | Autor: Bořivoj Zmatený Datum: 22.02.2012 18:00 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107629 reakce na ... | A není možné futro nechat tak jak je a vrata namontovat jak chcete? Vždyť to futro nebude ničemu překážet nebo se mýlím?
|
|
| |
 | Autor: Emil Novák Datum: 22.02.2012 23:17 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108561 reakce na ... | A když se rozpadnou ta stará křídla, zůstane garáž bez vrat a bude z ní polopřístřešek - a to je dnes moderní, nestavět garáž... Kdybychom dali dohromady čas strávený našimi příspěvky, tak už jsou futra vybouraná a ostění zapravené - a to je ta správná cesta (z mého pohledu bez kompromisů)
|
|
 | Autor: Josef Nos Datum: 22.02.2012 11:25 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108902 reakce na ... | A s pocitanim cyklu bych taky nesouhlasil, vim ze se pocitaji cykly nahoru/dolu jako jeden a je to logicke.
|
|
| |
Autor: bob svaton Datum: 21.02.2012 19:43 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108292 reakce na ... | bez bourani ceho? vesmes veskera sekcni a roletova vrata mimo Hörmana se delaji na rozmer otvoru. idealni je mit zapravenou spaletu a vnitrni stenu na kterou se bude montovat.
|
|
 | Autor: Josef Nos Datum: 22.02.2012 07:20 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108902 reakce na ... | Bez bourani stareho ramu vrat ktery mi zustane kdyz vysadim stara vrata. Bud je musim vybourat nebo omitnout a to se mi teda vubec nechce.
|
|
 | Autor: Emil Novák Datum: 22.02.2012 08:55 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108561 reakce na ... | Záleží na tom, jak Vám zůstane široká světlost otvoru. Jinak zatnout zuby a vybourat (lepší než třeba trefovat se autem, kde budou na každé straně 2 cm) Ale doporučuji zajít na stavební veletrh, kde je nejlepší možnost si ty hlavní výrobce fyzicky porovnat. Přece jenom to není investice za pár tisícovek.
|
|
| |