Klimatizace novostavby s pomocí podlahového topení v letním období |
Autor: zdeněk svoboda Datum: 21.02.2012 14:27 | uživatel: 108541
| Fotogalerie:
ČLÁNEK, KTERÝ SOUVISÍ S ČLÁNKEM DISKUSE NA TÉMA POLITIKA --odstavec fotovoltaika Fotovoltaika jako doplńkový zdroj energie. Jedná se o zařízení,které je určené pro většinu domácností s již už kvalitně zateplenou obvodovou stěnou domu a nejlépe využitelná pro stavby novodobé,které v nejlepší možné technologii a s podlahovým topením. Fotovoltaické zařízení by mělo fungovat zcela odděleně od hlavního dodavatele el.proudu a sloužilo by pro potřebu el.vytápění tj.jako akumulace podlahy nebo severní části situovaného domu a to koupelny,Wc,el.zásobníku TUV a také garážovému stání nejlépe přiléhlému k danému domu.Jednalo by se o celoroční přitápění těchto části domu.Doplňkové zařízení fotovoltaiky nevyžaduje žádné měření ,poněvadžakumulace a drobné spotřebiče v samostatném okruhu vedení el.instalace vyčerpají beze zbytku přkonem topných těles u topení a TUV a jiných spotřebičů. ZPŮSOB A ZAŘÍZEN DOPLŃKOVÉHO TOPENÍ V topném systému a to rozdělovači zařadíme vyrobenou nádržku osazenou topným tělesem nebo jakou koliv otopnou soustavu elektrokotle v sériově vyráběných kotlů prodávajících jako náhradní díly cca.2150,- Kč Topné zařízení tohoto typu zařadíme do zpáteč.okruhu a to i bez oběh.čerpadla,poněvadž systém určitě má alespoń čerpadla dvě. POKRAČOVÁNÍ V DALŠÍM PŘÍSPĚVKU
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
| |
 | Autor: zdeněk svoboda Datum: 22.02.2012 21:15 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | už jsem to pánové vyřešil s tím přetápěním a samotným pobytem v obýváku a to tak,že jsem rozjel vytátěnou terasu,kterou jsem chtěl dokončit v létě,ale tyto okolnosti mně přinutily to udělat nebo lépe řečeno dodělat a celodenní pobyt řešíme na terase ,ale s pontoflem na nohou a cítíme se dobře teasa má teplotu asi 18 st.C a proto to řešíme nebo řeším s košilí s dlouhým rukávem a je to dokonalé musím konstatovat a jsem rád ,že jsem ušetřil za koberec
|
|
| |
 | Autor: zdeněk svoboda Datum: 22.02.2012 21:16 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | už jsem to pánové vyřešil s tím přetápěním a samotným pobytem v obýváku a to tak,že jsem rozjel vytátěnou terasu,kterou jsem chtěl dokončit v létě,ale tyto okolnosti mně přinutily to udělat nebo lépe řečeno dodělat a celodenní pobyt řešíme na terase ,ale s pontoflem na nohou a cítíme se dobře teasa má teplotu asi 21 st.C a proto to řešíme nebo řeším s košilí s dlouhým rukávem a je to dokonalé musím konstatovat a jsem rád ,že jsem ušetřil za koberec
|
|
Autor: zdeněk svoboda Datum: 22.02.2012 19:28 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | mám problém s teplotou v oby.pokoji a kuchyni protože manželka křičí ,že ji zebou nohy a to podlaha má 25.5 st.C a vzduch téměř 27 st. nemohu totiž zatopit, poněvadž by naskočila teplota v prostoru na nějakých st.C a mohu říci, že se ani nedíváme v obýváku na telku poněvadž má příkon 320 W a to se dá říci že se tím nechtěně přitápí tento problé trvá celu dobu co stouply teploty všeobecně odsávač máme puštěný i když nevaříme ,ale co je dobré a vyřešené jest vlhkost vzduchu,která stoupla na nějakých 34% a to si libuji jediné řešení navrhujeme společně ,že zakoupíme koberc.běhoun přes celý obývák sluníčko nám v dopoledních hodinách přitopí na nějakých 28 st.C a to je konec srandy zná někdo nějaký vzoreček nebo řešní na výpočet tohoto zážitku
|
|
Autor: Tomas Houska Datum: 22.02.2012 18:52 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107821 reakce na ... | Ahoj, pane Zděnku to máte energetiku jako koníčka nebo se tím živíte? Ten článek psal asi někdo pod vlivem. Ta cena 2150,- je jistě včetně několiky m2 fotovoltaických panelů. Jo a většina nás v létě spíše chladí a moc netopíme ani s keramickou podlahou :-)
|
|
 | Autor: zdeněk svoboda Datum: 22.02.2012 19:14 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | Vůbec tomu nerozumím co píšete a naznal jsem ,že sám pán Housek je pěkný kousek. Cenu kterou uvádím patří na pořízení náhradního dílu z elektrokotle a toje topný kotel bez příslušenství 2150,- Kč toho psaní je tolik,že to ani nesleduji a čeština mě moc nezajímá , protože jak se všeobecně říká že studovaný člověk je v životě téměř nepoužitelný BOB.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 22.02.2012 19:25 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | milý zdeňku, z toho si nic nedělej. takových věcí, kterým vůbec nerozumíš, je na světě většina. kdybys ale zkusil něco souvislého sesmolit a třeba sem i umístit, tak bychom se potěšili z tvých vynálezů. takto to z tvé strany vypadá na psaní pod vlivem Rousinovské směsky konzumní.
|
|
| |
| |
 | Autor: zdeněk svoboda Datum: 22.02.2012 20:12 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | samá zkomolenina a zasu tu máme Makovicu, ale zatím nevím je-li prázdná nebo plná zatím se z ní vytřepalo málo ,ale nevím jestli jeho obsah si hodnotí na těch 125 %-časem uvidíme
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 22.02.2012 20:09 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Fotogalerie:
| člověče, ty jsi už i něšťastný, jak šafářův dvoreček. co bys chtěl posuzovat na Bílém domě, nebo na zamljamce. jaký mám já dům je fuk. ale popiši ho jedním slovem. vyhovující. odpovídá všem parametrům na moderní bydlení. nicméně není nejlepší a ani bych to tak joudovsky, jako ty vystrkuješ svůj dům, nevystrkoval. a pořád chybí nějaké vychytávky, jak jsi vyhrožoval. prosím aspoň jednu. já ti mohu poslat tolik fotek, že si je nestačíš prohlédnout i kdybys vysál všechnu směsku konzumní, která se kdy vyrobila. stejně vždycky napíšeš, že je to sousedův barák.
|
|
| |
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 22.02.2012 20:25 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | zdeněčku, zaregistrovals, že jsi dostal první hodnocení? jsi lepší jak flákačkocinijouda,vidlák@CSC mimiň obecný. on je trvale jenom 100 % K. ty jsi rovnou získal 125 % K
|
|
 | Autor: zdeněk svoboda Datum: 22.02.2012 20:35 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | Ládine už těch čísel nech je už pozdě a nech si něco do postele poraď raději co udělat s tím,že už týden nemohu topit,poněvadž tu máme nazdochnutí a musíme větrat i idsávačem
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 22.02.2012 20:49 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | zdeněčku, to se musíš zeptat svého chytřejšího kolegy ze Slepé ulice z Mostu. ten také postavil takový blbý barák s takovou blbou vzduchotechnikou a s takovým blbým topením, že to neumí uregulovat, tak musí otvírat okna. on to ale na rozdíl od tebe má zadara. ty musíš zaplatit za ty lufťáky. proto jsi dostal od kolegy ohodnocení 125 % K.
|
|
| |
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 22.02.2012 20:33 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Fotogalerie:
 | zdeněčku, vykoukni z okna, tohle ti vypadlo z hlavy, tak jsem ti to dal na stojan, aby se ti nepoškodil poslední závit.
|
|
| |
 | Autor: zdeněk svoboda Datum: 22.02.2012 20:54 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | mám nové fotečky a budou zítra tak koukni a jen připomínám svob-z.rajce.net nepukni Ládinku a nezapomeń že máš maminku jsi prý velký ka....
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 22.02.2012 21:18 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | zdeněčku, píšeš, že tam máš na zdechnutí. podle tvých výpotků to naozaj realisticky vypadá, že jsi už zdechnul, bo takové kraviny nevyprodukuje ani flákačkocinijouda,vidlák@ CSC mimoň obecný, i kdyby byl v komatu. opět 120 % K
|
|
 | Autor: zdeněk svoboda Datum: 22.02.2012 20:44 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | zdravím Ládine budeš mít výhodu se zateplováním ,protože máš pouze tři strany je to nastaveno na jih nebo na odstřel
|
|
 | Autor: zdeněk svoboda Datum: 22.02.2012 20:06 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | zase překllep p.Housko chtěl jsem napsat BLB, ale už nevím jak to opravit,poněvadž jsem to zabudol
|
|
| |
Autor: zdeněk svoboda Datum: 21.02.2012 15:13 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | Fotogalerie:
 | DODATEK K ČLÁNEČKU Topné zařízení tohoto typu zařadíme do okruhu zpátečky a to i bez oběh.čerpadla poněvadž systém již obsaahuje alespoň nejméně 2ks Takto upravená a vložená topná jednotka zapojená zcela odděleně vytápí a bude zajištovat celoroční pohodu a teplotní komfort ,který je téměř nutný tam ,kde jsou podlahy keramické a i v letním období chladí.Tento systém s kombinací kvalitního větrání zajistí téměř KLIMA-PRIMA prostředí po celý rok. Garážové stání lze z přebytků taktéž vytápět,protože dobře vyhřáté vozidlo zajišťuje menší spotřebu PHM,šetří životní prostředí a prodlužuje životnost motoru atd. v rozpracování jako užitný vzor
|
|