Založení stavby na pěnoskle

Rubriky:

Reklama
PK Petr Kolařík @petr.kolarik před 12 roky12.03.2012 14:50:00
Založení stavby na pěnoskle

Zdravím,
mám hotový projekt RD, kde je založení domu řešeno "klasickou" cestou, základové pasy - deka - hydroizolace(popř. radon) - tepelná izolace - podlaha.
Přemýšlím nad tím že bych ještě pozměnil (ve spolupráci se statikem) založení stavby na pěnoskle (asi 30 - 40cm) - základová deska (dle výpočtu statika) - atd... Nevím ale zda geotextilní folie pod pěnosklem může zároveň fungovat i jako protiradonová izolace? A hlavně by mě zajímalo jak se řeší podlahové vytápění? Logicky bych řekl že žádná další tepelná izolace mezi základovou desku a podlahou by už neměla být? Nebo je to jinak?
Cena pěnoskla je teď myslí někde kolem 1500kč/m3.
Pokud bych totiž použil variantu s pěnosklem tak by vše možná vyšlo finančně skoro stejně. Pracnost mi připadá menší v případě základové desky (tedy bez pasů).
Děkuji Petr Kolařík

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.