Zateplení objektu ZŠ

Rubriky:

Reklama
MF Martin Foldyna @martin.foldyna před 11 roky11.09.2012 20:25:00
Zateplení objektu ZŠ

Přeji dobrý den,
rád bych se malinko utvrdil ve svém názoru...proto otevírám tuto diskuzi.
V mém okolí se zatepluje z dotačních peněz stávající budova školy a mění se zdroj tepla.
Celkový rozsah zateplení je takovýto: mění se veškerá okna a výplně otvorů, objekt se zatepluje (na brizolit jde polystyren a silikon.omítka v několika odstínech). V jedné části 1.NP se demontovaly velké prosklené fasádní výplně, vyzdil se parapet a osadilo klasické plastové okno.
Budova školy je poměrně velká a skládá se ze tří částí - jedna část do ulice o zast.ploše 580m2 je podsklepená a má dvě 2 NP plus podkroví (to bude zatepleno pouze na podlaze), druhá část o zast.ploše 190m2 je přízemní (zde se právě dozdívají ty parapety) a má plochou střechu, třetí poslední část o zast.ploše 260m2 je opět podsklepená a má 2 NP a je zastřešena plochou střechou. K této třetí části je ještě přilepená tělocvična o zast.ploše 550m2 propojená se školou, ale ta není předmětem zateplení a stavebních úprav.
A samozřejmě se také mění zdroj vytápění - bude tepelné čerpadlo.

Teď k jádru pudla...stavební úřad vydal rozhodnutí, kde je suše konstatováno, že vše výše uvedené jsou "pouze" udržovací práce a že není vyžadováno stavební povolení ani ohlášení stavby.

Dle mého názoru je to naprosto špatně. Kde stavební úřad bere tu jistotu, že je dle požárních i hygienických norem? Ploché střechy se budou zateplovat polystyrenem, a bojím se, že i podkroví...to je opravdu požárně OK? Jakto že se nejedná o změnu vzhledu celé stavby? A o tom, že nějaká ornitologie se taky vůbec neřešila už raději nebudu mluvit - zde je možné dostat pokutu až 1mil.Kč.

Jsem nezávislý pozorovatel - ne projektant stavby...a proto potřebuji nějakou širší diskuzi na toto téma, zda se nerozčiluji neprávem.

Děkuji. Kdyžtak se ptejte.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.