Krbová kamna s výměníkem

Rubriky:

Reklama
MS Mirek Sima @mirek.sima221 před 11 roky16.02.2013 15:14:00
Krbová kamna s výměníkem

Dobrý den,
má někdo prosím zkušenosti s krbovými kamny s teplovodním výměníkem? Tepelné ztráty máme spočítané na cca 7kW. Uvažuji o kamnech s poměrem výkonu 2kW do prostoru a 8kW do vody. Je reálné při takovémto poměru krbová kamna provozovat, pokud budou umístěna v prostoru, který má ztrátu cca 1,5kW? Rozumím tomu správně, že pokud bude v kamnech topit méně, tak bude pořád stejný poměr výkonu vzduch/voda? Tedy např. poloviční - 1kW do prostoru a 4kW do vody? Jedná se mi o přechodné období, což bude většinu topné sezóny aby se nepřetápěl prostor, kde budou kamna umístěna. Ještě bych se rád optal, zda někdo provozuje kamna s výměníkem a akumulační nádrží, tedy zda instalovat kamna s větším teplovodním výměníkem a akumulovat do vody. Vyplatí se tato investice, nejsou ztráty nádrže příliš velké? Navíc se mi větší výměník (cca 10kW) v kamnech s malým výkonem do prostoru (cca 2kW) nepodařilo najít.
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

89 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.