Lepení vinylu na anhydrit

Reklama
JH Jiří Horák @jiri.horak502 před 11 roky15.04.2013 14:54:00
Lepení vinylu na anhydrit

Zdravím,

mám v novostavbě podlahy vylité anhydritem Maxit Plan 490 (netvoří povrchový šlem, nerovnosti do 2mm/2m lati, hladký). Chci jako podlahovinu dávat lepené vinylové dílce. Nicméně jsem slyšel už od třech podlahářů, že je nutné na "anhydrit" vždy stěrkovat. Když jsem se jich ptal proč, tak mě žádný nedokázal dostatečně vysvětlit důvod (řekl bych, že ani nemají tušení o existenci nějakého lepšího anhydritu). Někteří mě tvrdí, že mě to na to sice položí, ale výrobce jim pak na to nedá záruku. Tak jsem se s dotazem obrátil přímo na výrobce (Gerflor) přes jejich kontaktní formulář na českých stránkách (telefonické spojení tam bohužel nemají uvedeno). Nikdo se mě ovšem neozval. Tak jsem si řekl, že bych se poptal zde na fóru, jestli už někdo řešil podobnou skladbu podlah. A jestli se někdo dopátral odpovědi na výše popsaný problém.

Díky.

P.S.: Podlahář mě doporučuje vinyl s textilní podložkou od Gerfloru, na který není nutné stěrkování, ale je v rolích. Tady vidím problém v případě opravy takovéto podlahy. U lepených vinylových dílců jednoduše poškozený dílec vyřežu a nalepím nový. Navíc náběh podlahovky bude pomalejší než u lepeného vinylu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.