Jaké vytápění? Elektrokotel,plyn,přímotopy?

JL Josef Lednický @josef.lednicky před 10 roky19.08.2013 12:00:00
Jaké vytápění? Elektrokotel,plyn,přímotopy?

Dobrý den, v mém rodiném domě mám topení na tuhá paliva k havarijím stavu. Kotel má zbytečně moc KW 32, radiátory už skoro tečou a komín je na zbourání ( není ani navíc vyvložkovaný )
Rodiný dům je z cihel 3+1 , prostory 80 m², stropy jsou zateplené polystyrenem 2 cm + okrasný polystyren+plastová okna.
Potřebuji poradit, jaké mám zvolit nové topení, do topení na tuhá paliva už se nechci hrnout, protože by mě to vše vyšlo na dost peněz. Do domu máme přípojku na plyn, co jsem se tak díval na internetu není zrovna nejlepší, stejně bych musel opět nechat kompletně udělat nový komín a to je docela vysoká položka. Líbilo by se mi topení elektrokotlem, rodiče ho mají, mají i stejně velký dům a vyjde je to na 50 000 kč ročně, tedy kompletně elektrika. což si osobně myslím, že není tak hrozné, protože uhlí už dnes taky zrovna není nejlevnější+dřevo+práce kolem toho všeho.Dále mi známý doporučuje přímotopy, že to prý vyjde levněji než topení elktrokotlem, ale to se mi osobně moc nezdá. Největší ne problém je akorát, že musí být každý přímotop napojen zvlášt na jistič, ale to je prý asi tak všechno. Přímotopy má značky AEG a že prý stačí, že jsou dobrý a termostat stojí přibližně kolem 300 kč, takže investice by ani nebyla vysoká. Moc vás chci poprosit o vaše zkušenosti a co by jste mi doporučili. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

79 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.