tepelné čerpadlo vzduch-voda

Reklama
Pavel Čejka @pavel.cejka před 10 roky28.11.2013 18:45:00
tepelné čerpadlo vzduch-voda

Dobrý den, jsem tu nově, i když jsem majitelem TČ země-vzduch od firmy Revel už druhou sezonu. Protože jsem laik, chtěl jsem se s čerpadlem seznámit podrobněji než je uváděno v manuálu firmy. S firmou komunikuji opravdu dost dlouho (asi víte s kým) a nedostává se mi přesných informací. Buď neodpoví na otázku nebo neodpoví vůbec. Potřebuji radu někoho zkušeného. Letos jsem dost nákladně nechal zateplit barák. Protože si poznamenávám denní spotřebu dost poctivě, zjistil jsem, že spotřeba nezatepleného domu se spotřebou zatepleného je téměř stejná ne-li úplně stejná. Mám vytápěnou obytnou plochu 150 m2, objem 340 m3, na domě je 12 cm polystyren. Dům vytápím přes pokojový termostat na teplotu 22,5°C. Jakmile teplota v obýváku poklesne o 1 °C, termostat zase sepne. Spotřebu TČ na elektroměru mám denně při venkovní teplotě - 4°C po odečtení spotřeby samotného baráku cca 33 kWh. Je to hodně nebo málo? Dotazů mám více, ale až příště. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

931 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.