Kotel Dakon Unical Dua - hrčí, jiskří

Rubriky:

Reklama
Pepa Šimík @pepa.simik před 10 roky30.11.2013 20:03:00
Kotel Dakon Unical Dua - hrčí, jiskří

Dobrý den přátelé,
rád bych poprosil o radu, protože rozhodnutí opraváře se mně prostě nezdá a hlavně se závada nevyřešila. Problém začal na začátku topné sezóny a trvá doposud. Pokud je můj Dakon přepnut na letní provoz, žádný problém. V okamžiku, kdy přepnu průtokáč na zimní provoz a je sepnutý termostat, taktéž žádný problém, normálně ohřívá i topí. Chyba nastane v okamžiku, když termostat vypne, po chvilce vypne čerpadlo a v ten okamžik se začne ozývat podivné vrčení, které je docela hlučné. Když termostat znovu sepne, spustí se čerpadlo a zvuk zmizne. Takže problém je, když je Dakon přepnut na zimní provoz a čerpadlo zrovna nejede. Zavolal jsem opraváře, zaplatil 2.000,- za všechno možné co tam vyměnil a problém se stejně nevyřešil. Přišel aspoň na to, že zvuk nevychází (tedy asi) z čerpadla, jak původně myslel, ale když rozdělal desku, jiskřilo tam nějaké relátko, z kterého údajně ten zvuk vychází. Desku vymontoval, odjel domů, vrátil se s tím, že relátko vyměnil a hotovo. Když jsme desku dali zpět, a problém se pořád opakoval, opravář pouze konstatoval, že se musí vyměnit celá ta deska a ať si nachystám 4.000,- plus práce. Tak jsem zaplatil, co jsem měl, poděkoval a teď hledám řešení, které určitě bude ekonomičtější, než výměna celé desky. Takže prosím, pokud měl někdo stejný problém jako já, popřípadě ho umí vyřešit, budu opravdu moc rád za radu. Předem opravdu moc děkuji. Pepa

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.