Zatracená parozábrana

Rubriky:

Reklama
MM Michal Macek @michal.macek před 10 roky04.02.2014 09:56:00
Zatracená parozábrana

Dobrý den,

zdravím stavebníky a přicházím s otázkou. V naší novostavbě RD máme naprojektovanou tuto skladbu stropu směrem od exteriéru:

- difuzní kontaktní folie
- minerální vata 200 mm
- minerální vata 200 mm
- parotěsná folie
- durélis desky (obdoba OSB = parobrzda)
- stropnice
- pod stropnicemi vznikne prostor asi 200 mm, kde povede VZT, data kabely a elektrické rozvody
- SDK strop

nad touto skladbou se nachází větraný prostor, kde se větrá venkovním vzduchem v celé šíři střechy (sklon 5° )
mezi krokvemi a bedněním je ještě PHI. Hlavní krytina je folie.

Když jsem s projektantem tuto skladbu navrhoval/konzultoval, říkal jsem si, jak to bude super, že parozábrana bude na krásně hladké desce, nikde nebude provrtána šrouby, atd. Teď to ale svépomocně dělám, říkal jsem si, jak si s tím vyhraju, ať je to super práce. Jo jenže jsem si tak nějak neuvědomil, kolik je tam detailů a teď vlastně nevím, jak nějak smysluplně napojit parozábranu na stěny. Jelikož jsou desky na stropnicích, nejde jednoduše ohnout přes hranu desky a napojit v celé délce plochy, protože tam ty stropnice prostě zavazí. Navíc jak vyřešit rohy? Stropnice, které jdou rovnoběžně se stěnami jsou asi jen 5cm od zdi... Snažil jsem se na to nějakým způsobem přijít a zapojit selský rozum, ale nic mě nenapadlo, akorát jsem se rozčílil a málem jsem spadnul z lešení. Navíc je celé to místo opravdu hrozně špatně přístupné, protože je tam málo místa mezi krokvemi a stropnicemi.

Nebo mě napadá ještě vyměnit si pozici a natáhnout parozábranu na stropnice a až na ně dát durelis desky? Folie by byla pěkně vypnutá a mezírka mezi stěnou a folií by se zamázla nějakým lepidlem? To coé mám už teď udělané bych oželil, rozbral to na prvočinitele a začal bych jinak, znovu a lépe...

Jak tedy nějak smysluplně napojit parozábranu na stěny? Řešili jste někdy někdo něco podobného? Opravdu mockrát děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

71 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.