Pokládka EPS a lepení

Reklama
LB Lukáš Brůha @lukas.bruha před 10 roky15.02.2014 13:22:00
Pokládka EPS a lepení

Zdravím všechny,

už se to asi probíralo několikrát, ale přesto se zeptám: jaký máte názor na lepení EPS při pokládce podlahové izolace, např. i kvůli nerovnostem hydroizolace? Možnosti jsou:

1. jen EPS položit, např. ve dvou vrstvách přes spáry, a s nerovnostmi v řádech mm se moc nezabývat,
2. EPS položit jako v prvním případě, ale při nerovnostech nahřát horkovzduškou, aby EPS deska sedla co největší plochou,
3. udělat si vrstvu lepidla, cementu, nebo na desku dát PUR pěnu, a každou desku v první vrstvě EPS nalepit a usadit na hydroizolaci.
4. lepit všechny vrstvy, a to i při obvodech desek, takže desky jsou nalepeny jako horizontálně, tak vertikálně, a vytvoří se tak jedna velká celistvá plocha.

Co vy na to?

Když jsem totiž dával poptávky na vylití podlah a požadoval položení vč. lepení, někteří podlaháři se i vztekali, kdo takovou blbost, jako lepení EPS, vymyslel, že to vůbec není potřeba, stejně jako se zabývat těmi mm nerovnostmi mm.

Osobně mám dilema, jakou cestou jít a jestli pečlivost v podobě lepení a hlídání každého mm k něčemu bude, až z logiky věci se mi zdá, že ano.

Ještě dva odkazy:
- http://www.isover.cz/vyvarujte-se-zaklad… - popis chyb při pokládání, kde v odstavci "jednoduché zásady pro pokládku" lepení také doporučují
- http://nasedrevostavba.blog.cz/1202/pokl… - tady jsou fota, kde byla použita horkovzduška i pěna na lepení

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

67 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.