zatepleni fasady

Reklama
PK Patrik Kloucek @patrik.kloucek před 10 roky02.03.2014 23:42:00
zatepleni fasady

Zdravím panove,
mam na Vas obligatni otazku.Chystam se na zatepleni RD kont. zatepl. systemem.chci pouzit EPS.
Co nyni resim je jakou silu EPS zvolit.Oslovil jsem formou poptavky na netu firmy, ale potom co jsem slysel ze bx mi tam nalípali treba 8nebo 10cm EPS jsem se utvtrdil ze si to udelam sam.Na otazku proc tak slaby..odpoved znela -protoze se to tak dela a staci to.Ani se nezeptali z ceho ej to postaveny.Me to stacilo taky!!!!
takze ....Dum je postaven z plnych cihel 45cm.Okna trojsklo.Podlaha zateplena 10sm PUR(to jsem blbec podcenilale uz to neslo napravit.Stropy zatepleny 2cm EPS+5cm PUR+30cm min. vata.Topeni je podlahove -plyn+KK.Rad bych se priblizil co nejvice nizkoenerget.domu.Zateplovana plocha cca 170m2.Tepelna ztrata domu pred zateplenim ma byt dle projektu na topeni cca 9KW.

Takze moje uvaha se ubira smerem na pouziti 16cm EPS70F.
Je mi jasne ze 20cm by bolo lepsi atd, ale jde o to zda navyseni tloustky ma jeste nejaky vyznam ktery by za to pravdu stal a mel v mem pripade rozumnou dobu navratnosti.Nutno podotknou ze mam trosku omezeni ptze okolo domu vede chodnik takze ho nemuzu o 40cm zmensit...no teda muzu..ale nevim co byse delo:-) Resil jste to nekdo???Jak???
Ale zpet k veci...uvazovaljsem misto toho o pouziti sedeho EPS 14cm ale hodne me odrazuje jeho haklivost na slunce...nejsem si jisty zda bych byl schopen ho do doby natazeni sterkou pred nim ochranit ptze to budu delat sam a bude to trvat.:-(
Co rikate treba pouzit treba EPS100 misto 70.Izoluje o tolik lepe? Libi se mi ze je pevnejsi vzhledem k tomu chodniku kolem ale zas si rikam ze se to da poresit dvojitou perlinkou a nebo pojistkou proti vandalum:-)Na druhou stranu pokud to nekdo bude chtit zk...it tak to udela i kdych tam dal co chtel.
takze ve hre zustava...klasika 70F-160mm...nebo vice???...180mm
Sedy EPS 140mm...moc se mi do neho nechce
EPS 100F-160mm

Takze co ted?jak by jste to vyresili Vy?
A co hmozdinky?Je nejaky zasasdni cenovy rozdil mezi temi do 14,16 neo 18 EPS?Jake zvolit?Plast nebo s kov.trnem.Ty jsou o dost drazsi a navic se nejak resi udajny tep. most vzkli onim hrotem.

Sokl uvazuju zateplit 140mm perimetrem.Nebo XPS??je nejaky rozdil???

dekuji vam za odpovedi a nazory.

PS: A propo..mate nekdo nejaky zdroj na EPS popr kam se obratit??Nemyslim tim polsky ale ten kterymu se snad da trochu verit ze ma to co deklarují.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

44 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.