správná skladba střechy

Rubriky:

Reklama
JN Jiří Novák @jiri.novak133 před 10 roky14.05.2014 10:44:00
správná skladba střechy

Dobrý den, rád bych vás požádal o radu/odborný názor. V rámci novostavby RD je navržena sedlová střecha cca 240m2 se sklonem 12°, půda je nezateplená, krov je vazníkový a krytina bude plechová, zde se rozhoduji mezi Satjam Rapid HPS 200, Ruukki Classic Pural matt a Moderna II HPS 200 od polské firmy Blach stal, cenově jsou to velmi podobné relace. Zde jsem troch na vážkách: vydrží Satjam s 200micronovou povrchovou úpravou více než Ruukki s 50 mcm? Je zpracování plechů Ruukki skutečně leší než u Satjamu jak tvrdí někteří klempíři a jak se to promítne do životnosti střechy? Dá se spolehnout na kvalitu polské krytiny? Máte s ní někdo zkušenosti? Má člověk nějakou šanci při případné reklamaci?
A dále bych se chtěl zeptat na správnou skladbu střechy. U tohoto typu krytiny je prý při větším větru slyšet výrazný hluk. Dle zkušeností některých klempířů se údajně dá hluk omezit pokládkou krytiny na plné bednění - plech se opře o bednění a tak moc nehlučí. Dle montážního návodu Satjam rapid se tato skladba používá u zateplených krovů (vazník- DHV-kontralatě-plné bednění-denážní vrstva(kontaktní folie s mříškou)-střešní krytina). Tak bych se chtěl zeptat jestli je vhodná tato skladba střechy i při nezaizolované půdě, jestli mohu čekat ono slibované snížení hlučnosti ve větru ( déšť neřeším) a jestli to může přinést i jiná pozitiva stran užívání a životnosti střechy v porovnání s mírně levnější variantou skladby střechy ( vazník - DHV - kontralať - laťování á 240mm-krytina). Děkuji za vaše odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.