Popraskaná první řada cihel, vyplňování mezer

Rubriky:

Reklama
MP Michal Pirgl @michal.pirgl před 9 roky21.07.2014 09:21:00
Popraskaná první řada cihel, vyplňování mezer

Dobrý den,
posledních pár let jsem nepravidelných čtenářem místních diskuzí. Tento rok jsme se rozhodli nechat si postavit i něco vlastního (menší bungalov ve svahu, cihla 45cm bez zateplení) a rád bych se na Vás obrátil se třemi dotazy:
- cca 20 cihel spodní řady popraskalo, někdy velmi tenká prasklina, na některých místech i 1cm viz fotky. Dodavatel tvrdí, že to není problém a má to potvrzené jeho statikem a architektem. Co si o tom myslíte? Přijde mi, že ty praskliny se postupně ukázaly/udělaly na více cihlách tak, jak přibývaly řady.
- většina mezer a rozbitých cihel je vyplněna lepidlem na cihly (tenkovrstvé lepidlo Tytan viz foto). Tyto mezery jsou i 2-3cm široké. Vznikají takto tepelné mosty? Je lepidlo vhodná výplň, když je na něm napsáno, že doporučená vrstva je 1-2mm?
- co si myslíte o stavu hrubé stavby z fotografií? Pracuji jako IT a možná ty praskliny a výplně vidím moc "kriticky".
Předem všem děkuji za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.