Jaký zvolit jistič a sazbu při změně vytápění?

Reklama
PD Petr Dimmer @petr.dimmer před 9 roky04.09.2014 10:52:00
Jaký zvolit jistič a sazbu při změně vytápění?

Dobrý den, nainstalovali jsme nový automatický kotel. V domě máme i elektrokotel 12kW a proto sazbu D45d a jistič 3x40A. Elektokotel chceme nechat jako "zálohu" pokud by přestal fungovat automat (nepředpokládáme), ale na plný výkon by jsme ho určitě nepouštěli, jelikož jsme dům dozateplili a TZ jsou okolo 7kw(128m2). V domě máme ještě bojler 2kw, elektrický sporák s troubou (bohužel nevím příkon) a běžné domácí spotřebiče.
Nyní máme spotřebu za rok 350kwh VT a 3500kwh NT, s tím, že jsme občas přitopili elektrokotlem, jinak jsem topili ve starém kotli dřevem, nyní když jsme netopili přes léto se spotřeba pohybovala okolo 1kwh VT a 5kwh NT za den, tudíž taková spotřeba by měla být i v zimě, možná o něco větší z důvodu spotřeby automatu. Tudíž bych to viděl na spotřebu 350kwh VT a 2000kwh NT za rok při sazbě D45d, vím že při jiných sazbách jsou jiné časy NT a VT, takže spíš celkový odběr bude max. 2500kwh za rok.
Moje otázka je: Vyplatí se nám sazba D45d? Na jaký jistič můžeme jít dolu? 3x32A nebo i 3x25A? Nechce se nám platit tak vysoké poplatky když nebudeme mít takový odběr.
Děkuji za každou radu!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.