Složení podlahy v podkroví

Reklama
TI Tomáš ILLEK @tomas.illek před 9 roky14.09.2014 11:26:00
Složení podlahy v podkroví

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat někoho zkušeného, jak by dělal podlahy při rekonstrukci podkroví.
Stropy jsou tvořeny takovým „cihlobetonem“ (což asi není správný název), tedy v železných „I“ nosnících naplocho lepenými cihlami ve spárách vystuženými ocelovými pásky. Na tom je izolační vrstva škváry. Pouze na jedné polovině podlahy je potom asi 2-3 cm betonový potěr. Druhá polovina je pouze zakryta linem.
Chtěli bychom tam udělat dva pokoje, bude to tedy vytápěné. Přijde se mi na to podívat statik ale chtěl bych vědět, jestli mám více možností.
Na nezabetonované části mě napadlo škvátu kompletně vybrat, nahradit jinou izolací a udělat dřevěný rošt kolmo na ocelové nosníky (nezatěžovalo by to tedy cihlový strop). Na to potom podlahu z OSB. Na druhé polovině nevím zda kompletně odstranit betonový potěr a udělat to samé, nebo stačí jen zesílit další vrstvou (beton, anhydrit?) a nějak výškově sjednotit. Nebo vybetonovat i první část...
Za případné postřehy předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.