Skladba stropu (podlahy) nad hurdisky + příčky

Reklama
DH David Hertl @david.hertl před 9 roky11.01.2015 02:57:00
Skladba stropu (podlahy) nad hurdisky + příčky

Dobrý den,
rád bych Vás poprosil o zhodnocení mého návrhu ohledně složení hurdiskové podlahy v prvním podlaží v koupelně (WC) v 2 podlažním domě (38 let starém) a dále řešení příček. Nyní je strop složen z traverz I 220, mezi nimiž jsou uloženy na patkách 4 komorové hurdisky o výšce 8 cm. Na nich se nachází vrstva vápenné malty, škvára, dále do výšky horní příruby nosníku malta (asi 4 cm). Poté lepenka a asi 9 cm betonu-pravděpodobně nearmovaného, nakonec dlažba (obr.1). Podlaha se nachází nad suterénem. Příčky jsou z cihel CD o šířce 11 cm.

1. Rád bych podlahu rekonstruoval a zabudoval teplovodní podlahové topení. Přikládám návrh na obrázku 2. Je takovéto uspořádání v pořádku? Nad horní přírubu můžu zvedat podlahu max o cca 12 cm. Monolitickou desku nad podlahovkou bych volil spíše z betonu - vzhledem k malé velikosti místnosti. Jakou doporučujete tloušťku? Je nutné použití kari sítě? O jakém průměru? Jak ji položit na systémovou desku podl. topení?

2. Příčky. Přikládám obrázek současného uspořádání místností a plánovaného. Nové příčky bych stavěl buď z cihel z příček, které vybourám nebo z Ytongu (lepší zpracovatelnost drážek pro odpad, vodu...). Současné příčky leží na 9 cm tlustém betonu. Když budu bourat podlahu v koupelně a WC podle náčrtu v příloze (obr. 3, modrá čára), může se zhroutit beton pod příčkami mezi špajzí a koupenou (či koupelnou a chodbou) nebo váhu příček zbylý beton roznese?

Snad jsou mé dotazy srozumitelné, když tak rád doplním. Předem Vám děkuji za postřehy, kritiku, Vaše zkušenosti či podnětné návrhy.

David

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.