vinyl a elektrické podlahové topení

Rubriky:

Reklama
PP Petr Procházka @petr.prochazka606 před 9 roky06.02.2015 10:33:00
vinyl a elektrické podlahové topení

Dobrý den,

požádal bych o vyjádření ty, kteří mají doma vinylové podlahy v kombinaci s podlahovým topením elektrickými topnými kabely nebo mají v této oblasti odborné či praktické zkušenosti.

Stavíme dům, kde bude podlahové topení elektrickými topnými kabely. V domě bude aktivní rekuperace umožňující letní chlazení. HS portál šíře 260 cm v obývacím pokoji vedoucí na JZ bude mít stejně jako okna venkovní rolety. Podlaha bude anhydritová. Zvažuji i vylití cemflow, pokud by byla aktuální cenová nabídka obdobná jako na anhydrit.

Ve větší části přízemí i prvního patra budou vinylové podlahy. Při výběru vinylu jsme navštívili čtyři podlahová studia a byl jsem překvapený jak se od sebe lišily názory a rady jednotlivých prodejců. Obecně až na jednu výjimku nikdo neřešil vliv oslunění a umístění oken ve vztahu k výběru dekoru a z toho plynoucí roztažnost vinylových pásů. V jednom studiu nám nedoporučili dávat na tento typ podlah žádný vinyl, neboť vinyly označené jako vhodné pro podlahové topení jsou prý vhodné pouze pro teplovodní podlahovku, která se nahřívá pomaleji a rovnoměrněji než ta s elektrickými topnými kabely. V dalším studiu nám sdělili, že vinyl lze na podlahové topení použít pouze jako plovoucí (click). Jinde nám pán řekl, že pokud je vinyl vhodný na podlahovku, oba typy pokládky jsou možné (lepený i plovoucí).

Cenově vychází lepený vinyl asi o 20% laciněji, než varianta plovoucí (rozdíl cca 25.000 Kč). V lepené variantě je již započítána stěrka (150 Kč/m2). Námi vybraný vinyl je vhodný pro podlahové topení.

Na internetu jsem na fórech ani na stránkách výrobců nenašel zásadní nedoporučení lepit vinyl na elektrické podlahové topení. Na teplovodní podlahovku se vinyl lepí běžně. Pozornost je dle mého názoru nutné věnovat správnému technologickému postupu včetně použitých lepidel.

Jaké máte zkušenosti s lepeným vinylem na podlahové topení s elektrickými topnými kabely? Čeho se při této variantě vyvarovat?

Petr Procházka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.