Ideální pasivní dům svépomocí

Rubriky:

Reklama
Milan Švaříček @milan.svaricek před 9 roky15.03.2015 20:37:00
Ideální pasivní dům svépomocí

Zdravím všechny zde na fóru. V průběhu cca dvou let chceme s manželkou začít stavbu našeho vysněného domu. Už jsme se dali do přemýšlení z čeho stavět, jaký typ stavby to bude a dáváme si dohromady co vlastně od toho domu čekáme. Co tam zkrátka musí být, co tam bude a bez čeho se obejdeme. Pořád hledám na internetu informace ohledně vytápění. Dům by měl vypadat jako tento: http://oidnes.cz/13/031/cl6/REZ498e4e__E…
Chtěly by jsme něco podobného tomuto vzoru ecomodula akorát trošku více oken na jižní straně a možná o něco větší. Dům by jsme chtěli stavět s ohledem na co nejnižší provozní náklady a snad i rozumné náklady na pořízení stavby. Když začneme z čeho dům stavět. Je toho tolik...možná bych se chtěl vyhnout dřevostavbě ,dočítám se že cena dřevostavby i s difůzně otevřenou skladbou je dražší než masivní stavba. Pročetl jsem různé sendvičové skladby tady na foru,at už je to ytong s izolací xps, ztracené bednění z durisolu at už z polystyrenem z obou stran nebo z jedné cementovou desku pro akumulaci do betonového jádra,nebo kombinace různých keramických tvárnic a xps nebo co mě ještě napadlo monolitická stavba kde by byl při zalévání betonem do šalunku vkládán na vnější stranu xps. Tímto bych chtěl doopravdy poradit co použít,čemu se vyhnout a co by například vycházelo nejlevnější co se týče všech vlastností a ceny. Nejsme milionáři ale chceme vědět že naše bydlení bude za něco stát. S tím související otázka....vytápění o ohřev vody. Zase je toho spoustu. Chceme se vyhnout nejlépe topení tuhými palivy,at už kvúli místu pro sklad materiálu což prodraží stavbu až po komfort. Zatím jsem přemýšlel o vytápění tepelným čerpadlem,bohužel jsem ještě nevymyslel jaký typ...další věc topení topnými foliemi , nebo elektrický kotel pro ohřev vzduchu- mělo by to být levné na pořízení,levné na provoz a s komfortním řízením teploty. Dům by měl zajišťovat co nejvyšší komfort bydlení bez jakékoliv složitější údržby. Dívali jsme se po různých cementovláknitých deskách což by možná splnilo naše požadavky....existuje ještě něco dalšího? dům by měl být v kombinaci bílé,černé a šedé barvy.To zatím bude vše. Moc děkuji za rady a postřehy které nám určitě pomohou v dalším rozhodováním.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.