Mohu znát rozúčtování jednotlivých bytů v panelovém domě??

Rubriky:

Reklama
Lucie Čadová @lucie.cadova před 9 roky16.04.2015 16:17:00
Mohu znát rozúčtování jednotlivých bytů v panelovém domě??

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli mám právo žádat u OSBD (okresní stavební bytové družstvo) o rozepsání spotřeby tepla jednotlivých bytů v panelovém domě? Nepotřebuji k daným číslům znát, kdo to je, ani o který byt se jedná. Chci vědět, jakou skutečnou spotřebu (bez koef.) má každý byt (připomínám, že nechci vědět, komu ten byt patří). Náš byt má protopeno velmi málo a spotřebu nám vynásobili koeficientem 9,8 - tudíž máme spotřebu 10x větší, než se skutečně naměřila v bytě. Tento koeficient je určen tak, aby naše spotřeba se lišila od průměru celého paneláku do 40% a je dána zákonem. Mě by zajímalo jestli průměrná spotřeba bytu 1400 J je normální, a kolik skutečně protopí jednotlivý byt bez navýšení o koeficient. Chci si porovnat, kolik bytů topí hodně, kolik málo (vím, že jsme to my)-podle mého názoru se pak dá hýbat s procenty spotřební složky a základní složky tak, aby to bylo výhodné pro všechny. Ale jak se dozvím, kolik každý byt protopí, když znám jen celkovou spotřebu paneláku a mého byt? Mám právo žádat tyto informace, mohu se odvolat na nějakou vyhlášku?
Děkuji za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.