zastínění terasy

Reklama
PP Petr Procházka @petr.prochazka606 před 9 roky27.05.2015 13:19:00
zastínění terasy

Terasa našeho domu bude mít cca 900x400 cm, z toho část o velikosti 580x400 cm bude zastřešená. Na dřevěnou pergolu plánuji dát polykarbonátové desky, protože manželka požaduje zachovat průchod světla přes zastřešení pergoly kvůli světlu v obývacím pokoji. Tímto bychom měli zajištěný klid od deště, ne však ochranu před sluncem. Terasa je orientována na JZ, její zastínění i ochranu před nízko položeným sluncem tak nechci podcenit. Nalezl jsem vhodné řešení k zastínění, a to formou pevné markýzy s pohyblivým potahem. Takováto markýza by byla připevněná zespoda pod konstrukci pergoly a vysunovala by se dle potřeby pomocí motoru. Zastínění by tak bylo flexibilní. Existuje i varianta s přesahem proti zapadajícímu slunci. Je to elegantní řešení, ale poměrně drahé. Snad na ni našetřím, přípravu na instalaci každopádně provedu. Do té doby bych rád vyřešil zastínění terasy a k tomu bych chtěl využít zkušenosti ostatních.

Jak máte prosím vyřešené zastínění terasy v případě pergoly se střechou z průsvitného polykarbonátu (napnutá látka - baldachýn, rákos nebo bambus, …)? Co byste mi v mém případě doporučili a proč?

Petr Procházka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.